Home

Nieuws 1239 x bekeken

Boeren zijn individuele sporters

Wageningen - Boeren en boerinnen beoefenen vooral sporten waarbij ze zelf hun tijd kunnen indelen, zoals fitness, hardlopen, schaatsen en wielrennen. Dat blijkt uit een online onderzoek uitgevoerd onder 1.003 boeren door agrarisch marktonderzoeksbureau Geelen Consultancy in Wageningen.

57 procent van de ondervraagde agrariërs doet aan sport. Van de sportende boeren is ongeveer de helft lid van één of zelfs twee sportverenigingen. Ongeveer een derde van de sportende boeren sport gemiddeld 1 tot 2 uur in de week en ruim een kwart 2 tot 3 uur in de week. Bijna 15% geeft aan zelfs 4 of meer uur per week te sporten.
De twee meest genoemde redenen om niet te sporten zijn: ‘ik krijg al genoeg beweging tijdens het werk (73%)’ en ‘sporten kost me teveel tijd (36%)’. Verder zijn ook nog relatief vaak genoemd: ‘ik ben bang voor blessures (16%)’ en ‘ik vind het gewoon niet leuk (15%)’. Ongeveer een derde van de niet-sportende boeren zou wel graag aan sport willen doen.
Uit onderzoek in opdracht van de glossy ‘Martin’ bleek ook dat 6 procent van de boeren last heeft van ernstig overgewicht, gemiddeld is dat in Nederland 13 procent. Martin is een eenmalige uitgave van deelnemers aan de geldinzamelingsactie Alpe d’Huzes voor KWF Kankerbestrijding.

Of registreer je om te kunnen reageren.