Home

Nieuws 1820 x bekeken 2 reacties

Bijna alle afnemers Selten hebben zich gemeld

Den Haag – De NVWA heeft van veertien bedrijven die vlees hebben afgenomen van vleesbedrijf Willy Selten uit Oss nog geen reactie of niet de volledige informatie. Dat laat de NVWA desgevraagd weten.

De NVWA heeft bij 132 mogelijke afnemers van het vleesbedrijf om informatie gevraagd. Tot 24 april hebben 85 van de 132 afnemers gemeld hoeveel vlees zij van Selten hadden afgenomen en in welke producten het vlees is verwerkt.

Op basis van de gegevens van vorige week verwacht de NVWA dat de helft van het vlees niet meer op de markt is. Deze verwachting heeft de NVWA nog steeds, nu bijna alle bedrijven hebben gereageerd.

Meer details over de terugroepactie van 50.000 ton vlees wil de NVWA niet geven. “Er komen voortdurend reacties binnen. Het loopt allemaal en als het niet loopt, grijpt de NVWA in”, laat een woordvoerder van de NVWA weten.
Door de vele aandacht voor paardenvlees is de vraag naar paardenvlees behoorlijk toegenomen. Nederlandse paardenslagers melden een toegenomen vraag van tussen de 20 en 40 procent.

Laatste reacties

  • bertvaneck

    Paarden vlees is super en gezond ik begrijp de ophef niet er is gewoon een hype van gemaakt

  • PetraB

    Nou Bert, ben het niet helemaal met je eens. Wie vertelt mij of het paard uberhaupt geen verkeerde antibiotica heeft gehad. Veel oudere paarden hebben weleens een verkeerd soort antibiotica gehad wat juist helemaal niet goed is voor de mens. Dat verhaal hoor je niet, maar daar zit wel degelijk een risico omdat veel mensen de paspoorten van paarden niet of slecht bijhouden.

Of registreer je om te kunnen reageren.