Home

Nieuws 13 reacties

Australië staakt vee-export naar Egypte

Sydney - Veeleveranciers in Australië exporteren voorlopig geen vee meer naar Egypte. Aanleiding is een film van een dierenbeschermingsorganisatie waarop te zien is hoe dieren in slachthuizen wreed worden behandeld.

De Australische regering gaat de zaak onderzoeken en heeft contact opgenomen met Caïro. De opnamen van de wreedheden zijn de afgelopen maanden opgenomen in twee abattoirs en door Animals Australia openbaar gemaakt. Australië zette de uitvoer van levend vee naar Egypte in 2006 ook al stop vanwege de omstandigheden in de slachthuizen. In 2010 werd de export weer hervat.

In 2011 deden de exporteurs Indonesië om dezelfde reden enkele maanden in de ban.

De Australische export van levend vee is jaarlijks goed voor honderden miljoenen aan omzet maar gaat gebukt onder kritiek. Dierenbeschermers noemen de export wreed. Veel dieren komen terecht in landen waar volgens islamitische regels wordt geslacht.

De organisatie van vee-exporteurs toonde zich ontzet door de video en noemde het staken van de export een oprechte zaak. ANP

Laatste reacties

 • abtje

  Tot de ergste commotie overwaait, dan herstart de export weer van deze lucratieve handel. Dat weet je als je levend slachtvee transporteerd naar PvdA landen.

 • agratax2

  abtje. Exporteren van levend vee naar Moslim landen betekent dat ze daar ritueel geslacht worden omdat deze landen de Christenen niet vertrouwen als het gaat over slachten op Moslim wijze. Laat de PvdD nu over de hele westerse wereld mede strijders hebben, die doden van dieren verafschuwt en daarom ieder mens aan de sla en soja wil hebben. Zij geloven dat je op grasland ook voedingsgewassen voor mensen kunt telen of ze geloven dat je van gras vegaburgers kunt maken, zonder laboratorium gepruts en toevoegmiddelen om vlees smaak te creëren. Deze vega happen komen wel via de vega slager tot ons dus moet de smaak van vlees aanwezig zijn omdat mensen van huis uit vleeseters zijn.

 • Miriamnu

  Kijk dat is nu pas je ballen tonen! Diep respect voor Australie en geheel terecht. Moslim landen zijn zo wreed. Daar moet geen dier naar toe!

 • Miriamnu

  agratax, ik eet al 30 jaar geen vlees en ben het eens met je over die vleesvervangers, dat is gewoon onzin. Vlees hoef je niet te vervangen als je goed vegetarisch kookt. Ik moet er niet aan denken om ook maar iets te eten wat op vlees lijkt. Ik moet bij de gedachte al kokhalsen.

 • abtje

  Teveel tofu op?

 • Bison

  Miriamvangisteren Je moet niet zo gulzig zijn en vlees eerst goed kouwen en niet gelijk proberen door te slikken.

 • Flyinghollander

  Abtje, niet op regearen zulke zijn de weg kwijt, na 30 jaar zal het er ook niet meer fris uit zien Lol

 • Hogeboom

  Als het anders om zou zijn hadden we een wereld oorlog .zie selten!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 • Khalid en zijn maten

  Miriamnu zal wel een beetje gefrustreerd zijn ,is met vele vega typjes het geval...

 • trijnie

  Vliegende Hollander, ook ik ben de weg kwijt maar ik laat me de weg niet wijzen door jou. Je weet niet half hoe lekker vegetarisch kan zijn .

 • Webploeger

  Over lekker eten geschreven: als iemand die voor een periode van 8 jaar veganist was kan ik iedereen vertellen dat verre weg de meeste vegetariërs niet bijzonder gezond eten noch lekker kunnen koken. Allicht is dat inmiddels veranderd. Dat wil ook niet zeggen dat vleeseters bijzonder kunnen koken (opwarmen met een pakketje sausmix noem ik geen koken).
  Wat ik vooral bij deze reacties waarneem is de angst van de boer voor de vegatariër, en de star zelfrechtvaardigend geloof van de vegatariër (dwz, ze menen dat ze het goed doen om geen vlees te eten, en dat het slecht is om vlees wel te eten). Mensen, laat de andere vrij in hun keuze en laat ze handelen naar hun geweten, ook al ben je er niet mee eens.
  Laat een ieder zijn/haar liefde voor een dier (vee) niet groter worden dan hun liefde en verdraagzaamheid (nee, tolerantie gaat niet ver genoeg) voor hun medemens.

 • Elevage

  maar even terug naar het bericht: het is natuurlijk bar en boos als jij, het vee dat je opgefokt hebt, waarvan je weet dat het eindigt op een bord, zo slecht behandeld ziet worden. Dat gaat echt te ver. Hier in Nederland zijn vaak te veel regels, maar wat betreft vee behandeling in slachthuizen zijn ze in Egypte en dat soort landen echt in nog geen mijlenver verwijderd van de regels en standaarden zoals hier. Daar mag best wel wat aandacht van de PVDD naar toe, en dan het liefst met persoonlijke begeleiding ;-)

 • koestal

  even een paar ambtenaren van de VWA er naar toe sturen

Laad alle reacties (9)

Of registreer je om te kunnen reageren.