Home

Nieuws 408 x bekeken

Auberginepaarse tomaat langer lekker

Doetinchem - Tomaten kunnen langer goed blijven en hebben een betere smaak, als ze verrijkt zijn met anthocyaan, de stof die aubergine de paarse kleur geeft.

Dat zegt onderzoeker Cathie Martin van het Britse John Innes Centre, die daarover publiceert in het wetenschappelijk tijdschrift Current Biology.

Martin heeft met behulp van genetische manipulatie tomaten gekweekt die hogere gehalten van het paarskleurende anthocyaan bevatten. Die stof vertraagt het het proces dat tomaten overrijp en zacht maakt. De tomaat kan daardoor langer in de winkels in de schappen blijven liggen, waardoor het verlies kleiner is. Bovendien smaakt de tomaat beter, zegt Martin. Zij veronderstelt dat de tomaten gezonder zijn voor de mens.

Of registreer je om te kunnen reageren.