Home

Nieuws 1 reactie

Agrifirm en Lantmännen met Noren in zee

Apeldoorn – Agrifirm en het Zweedse Lantmännen Lantbruk breiden hun onderzoekssamenwerking uit met Felleskjøpet Forutvikling, een dochterbedrijf van de drie Noorse coöperaties.

De bedrijven zeggen hiermee leidende posities op het gebied van nieuwe producten en voerconcepten voor rundvee, pluimvee en varkens te versterken. De overeenkomst is getekend op Nötcenter Viken, de proefboerderij van Lantmännen in Zweden.

Door ook meer samen te werken met experts en universiteiten hopen Agrifirm, Lantmännen en Felleskjøpet sneller en efficiënter te kunnen innoveren. Dat is volgens de partijen nodig vanwege 'een snel veranderende omgeving waarin verantwoorde grondstoffen, diergezondheid en –welzijn steeds belangrijker worden'.
De coöperaties mogen volgens de overeenkomst gebruikmaken van elkaars onderzoeksfaciliteiten. Onderzoek voor melkvee zal worden uitgevoerd op proefboerderij Viken van Lantmännen. De proefboerderij van Agrifirm Laverdonk wordt ingezet voor onderzoek naar varkens, pluimvee en kalveren. De onderzoeksfaciliteiten van Felleskjøpet Forutvikling zullen worden gebruikt voor algemeen onderzoek.
Zowel Agrifirm als Lantmännen en Felleskjøpet hanteren naast gezamenlijke onderzoeksprojecten ook nog hun eigen onderzoeksprogramma. Volgens een woordvoerder zijn de Noorse coöperaties in omvang vergelijkbaar met Agrifirm en Lantmännen, maar breder actief.  Het moederbedrijf van Lantmännen Lantbruk is één van de grootste organisaties in de voedsel-, energie- en agrarische industrie in Scandinavië.

Eén reactie

  • koestal

    veelbelovend initiatief !

Of registreer je om te kunnen reageren.