Home

Nieuws 1070 x bekeken

Aanwijzing drie Natura 2000-gebieden uitgesteld

Den Haag - Staatssecretaris Sharon Dijksma (landbouw) stelt de definitieve aanwijzing van tenminste drie Natura 2000-gebieden uit tot na de zomer. Het gaat om Binnenveld, Nieuwkoopse Plassen & De Haeck en Wierdense Veld, zo schrijft zij in een brief aan de Tweede Kamer.

In deze gebieden is er nog volop discussie over de haalbaarheid en financiering van de maatregelen. Ook in andere regio's is er nog sprake van hardnekkige problemen. Het is daarom niet onwaarschijnlijk dat de aanwijzing van nog meer gebieden wordt uitgesteld. Aanvankelijk had Dijksma aangegeven alle resterende gebieden in de komende maanden te willen aanwijzen.

In haar brief meldt de staatssecretaris verder dat zij met de provincies nog geen overeenstemming heeft bereikt over de financiering van Natura 2000 en de Programmatische Aanpak Stikstof na dit jaar. Toch vindt zij het verantwoord de aanwijzing van gebieden door te zetten, om duidelijkheid te scheppen voor betrokkenen, lagere overheden en Europese Commissie.

Of registreer je om te kunnen reageren.