Home

Nieuws 531 x bekeken 1 reactie

Zoektocht na explosie Texas nog aan de gang

West - De zoektocht naar slachtoffers van de gigantische explosie van een kunstmestfabriek in het Texaanse plaatsje West duurt vrijdag voort. Het precieze dodental staat nog altijd niet vast. Burgemeester Tommy Muska zei donderdag dat er zeker 14 mensen zijn omgekomen. De politie noemde eerder een getal van tussen 5 en 15.

Onder de doden bevinden zich vier medische hulpverleners. Vijf leden van de vrijwillige brandweer worden nog vermist en er wordt gevreesd dat ze zijn overleden, aldus de burgemeester. De fabriek explodeerde woensdagavond (lokale tijd). De precieze oorzaak van de brand is nog onduidelijk, maar de politie gaat uit van een ongeval. Meer dan 160 mensen raakten gewond.

Eén reactie

  • elmfarms

    Even voor de duidelijkheid het gaat hier niet om een fabriek maar een verkooppunt. Er lag naast stikstof ook fosfaat en kali in opslag.

Of registreer je om te kunnen reageren.