Home

Nieuws

Willy Selten legt zich neer bij faillissement

Oss - De van fraude verdachte vleesgroothandel Willy Selten in Oss legt zich neer bij het faillissement dat de rechtbank dinsdag heeft uitgesproken.

Juridisch adviseur Frank Peters van het bedrijf heeft dat donderdag gezegd. Beroep tegen het faillissement is niet in het belang van de werknemers die een uitkering willen en daar recht op hebben, aldus Peters.

Enige reden voor een beroep was het redden van de voorraad van de 2 miljoen kilo vlees die nog in de vriezer ligt. Die reden is vervallen nu de rechter donderdag heeft bepaald dat het grootste deel van die voorraad verkocht mag worden, zegt hij. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) wijst erop dat als dit vlees verkocht gaat worden de herkomst ervan wel duidelijk moet zijn.
Curator Jaap van der Meer laat weten dat hij in overleg gaat met de Rabobank over het vlees dat normaal gesproken nog ongeveer 10 miljoen euro waard is.
De curator gaat het vaste personeel van Willy Selten zo snel mogelijk ontslaan.

Of registreer je om te kunnen reageren.