Home

Nieuws 7 reacties

'Voedsel is veiliger dan ooit'

Amsterdam - Voedsel is momenteel veiliger dan ooit. Dat stelde de topman van supermarktketen Ahold, Dick Boer, zondag in het televisieprogramma Buitenhof.

,,Wij zijn er zeker van dat voedsel nog nooit zo veilig is geweest'', zei Boer in een reactie op de diverse zaken van voedselfraude, onder meer met paardenvlees, die recent aan het licht zijn gekomen. ,,Fraude kan overal plaatsvinden. Die kunnen wij er niet uithalen, daar hebben we inspecties van bijvoorbeeld de Voedsel- en Warenautoriteit voor nodig. Maar als we kijken naar hoe het voedsel nu wordt geproduceerd en hoe goed we dat proces kunnen traceren, dan blijkt dat voedsel veel veiliger is geworden.''

Boer weerlegde de kritiek dat Ahold zich teveel richt op zo goedkoop mogelijke inkoopprijzen. ,,In onze versketen hebben we over het algemeen relaties met toeleveranciers die al 30, 40, 50 jaar voor ons produceren. Wij kopen niet hap-snap in op de markt'', stelde de bestuursvoorzitter. ,,We proberen natuurlijk wel altijd onze efficiency te verbeteren.''

De Ahold-topman hoopt verder dat het sociaal akkoord, dat vorige week tussen vakbonden, werkgevers en het kabinet werd gesloten, kan zorgen voor meer vertrouwen in de economie. Daarvoor is echter ook een langetermijnvisie nodig, benadrukte hij. ,,De minister-president moet de koers uitzetten. Dat doen we als bedrijf ook. We moeten ons afvragen wat belangrijk is voor Nederland, wat voor bronnen we hebben, waar we goed in zijn. Volgens Rutte is het moeilijker voor politici dan voor bedrijven om een visie uit te stippelen. Ik weet niet of ik het daarmee eens ben.''

Laatste reacties

 • somporn

  Zie de lange termijn visie van de banken,is ook perfect
  Als de visie naar de kl---ten gaat,draait de gewone man wel op voor de kosten.
  Draai de rollen is om en betaal 100.000 en alles wat er meer is geleend stop dat in je eigen broekzak,voor je het weet sta je voor het hekje.
  Wat de een wel kan mag de ander niet.

 • joannes

  Applaus voor Dick Boer, hij durft tenminste voor zijn producten en productieprocess op te komen. WIe in de Vlees wereld durft dat voor de sector? Ik heb nog geen partij gehoord die het controle systeem verdedigt. Ze houden gewoon hun mond en laten het huis afbranden door die Politieke uitspraken van die NVWA medewerker, PvdD en natuurlijk de sensatie beluste Media. Geen autoriteit durft zijn handen er aan te branden zo lijkt het. Dus deze keer, Bedankt Dick Boer.

 • abtje

  Volgens mij schuift ie de verantwoording gewoon door naar de controlerende instanties en roept hij alleen maar dat hullie goed bezig zijn. Hoe ze de primaire sector behandelen is ook bekend. Sommige knijpen ze dus al 50 jaar uit. Niet eerlijk allebei beter worden,nee, ik heel veel beter, jij heel klein beetje.

 • ACB

  Je moet eens 5 miljoen kg vlees voor z`n deur storten,dan denk ik toch dat het donker wordt bij hem binnen. Oja is meneer weleens in de ziekenhuizen geweest op de chemokamers. Die zitten elke dag vol zou dat nu komen omdat ons voedesel ( zo veilig is ???) Draaien Monsanto, Du Pon, Gentec, geen top omzetten. Donderstraal toch met dat slappe gelul en wordt eens wakker.

 • bankivahoen

  Vergeet de tientallen prikjes tegen allerlei aandoeningen niet, en wat denk je van alle mobiele telefonie etc. ACB @ ? Kortom als je achterdochtig bent wel alles voor het licht houden en niet alleeen de dingen die je niet bevallen! Agressief taalgebruik zal ik dan maar niet verbinden met je gs- emmetje in je broekzak!

 • Mozes

  ABC, 150 jaar geleden lag de gemiddelde levensverwachting op ongeveer 40 jaar. Begin jaren vijftig lag dit op ongeveer 65 jaar. Nu ligt het boven de tachtig jaar. Ook al zou je gelijk hebben dat de voedselveiligheid niet zo goed is dan nog zou ik mij daar niet druk om maken gezien de steeds verder stijgende levensverwachting.

 • ACB

  De goede levens verwachting komt door de goede geneeskunde die we hebben, haal die eens weg ,kijken hoe oud we worden?? Genetica heeft hier ook invloed. Er is nog nooit zoveel antibiotica gevonden in het rioolwater als de laaste decenia.Als wij Europa mais en soja importeren die in Brazilië verbouwd worden waar een prof onderzoek hebt gedaan bij jonge moeders waar zelfs ddt in de moedermelk werd gevonden ( en dat voeren wij weer aan ons vee en dan heb ik het nog niet eens over de andere bestrijdingmiddelen. Als het het Dna van insect beschadigd dan wordt ons Dna ook aangetast ( residu) en een aantal stapelen in het lichaam. enz enz . Hier op de volgende pagina: De Brit kan niet meer om transgeen gevoerde kip heen. Wat voor die Brit geldt geldt ook voor ons. Enzo kan ik nog wel een uurtje door gaan.Dan hebben het nog niet eens over de additieven ,consevererings,processen, stoffen, daar kan men wel een boek over schrijven. Kwestie van tijd eens verlangt men weer naar vroeger.

Laad alle reacties (3)

Of registreer je om te kunnen reageren.