Home

Nieuws 641 x bekeken

Vleesverwerker spant geding aan om terugroepactie

Oss - Vleesverwerker Willy Selten uit Oss spant een kort geding aan om de terugroepactie van 50 miljoen kilo vlees drastisch te beperken. Dat meldt het ANP.

Het bedrijf noemt de beslissing van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) "te gek voor woorden" en zegt dat de actie veel meer onrust veroorzaakt dan is gerechtvaardigd.

Drie medewerkers van de verdachte vleesverwerker hebben faillissement van het bedrijf aangevraagd. De 39 medewerkers zitten al weken thuis en zouden sinds maart geen salaris meer hebben ontvangen. Zij kunnen ook geen werkloosheidsuitkering aanvragen omdat ze officieel nog in loondienst zijn. FNV Bondgenoten bevestigde vandaag de faillissementsaanvraag en staat de medewerkers bij. De rechtbank in Den Bosch behandelt de aanvraag dinsdag.

Woensdag werd bekend dat de NVWA 50 miljoen kilo vlees wil terughalen. Het gaat om vlees dat Selten de laatste twee jaar verwerkt heeft. De herkomst van het vlees is onbekend en daarom kan de voedselveiligheid in het geding zijn, aldus de NVWA.

In februari beschuldigde het OM Selten van het vermengen van paardenvlees met rundvlees om het vervolgens te verkopen als puur rundvlees. Het OM verdenkt daarom de vleesverwerker van valsheid in geschrifte, oplichting en witwassen.

Of registreer je om te kunnen reageren.