Home

Nieuws 5 reacties

Vleeshandelaar Selten krijgt ongelijk van rechter

Den Haag - Vleeshandelaar Willy Selten heeft het kort geding om de terugroepactie van 50 miljoen kilo vlees verloren.

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) hoeft de actie niet te stoppen, omdat die feitelijk al is uitgevoerd: afnemers van het in opspraak gekomen vlees zijn immers al aangeschreven. Kortgedingrechter Reinier van Zutphen ging niet in op de vraag of de actie van de NVWA wel terecht was.

Positief punt voor Selten is dat volgens de rechter een voorraad van 2 miljoen kilo vlees die nog in de vriezer van Selten ligt, voor het grootste deel in principe verkocht mag worden. Omdat het bedrijf van Selten inmiddels failliet is verklaard, beslist de curator waarschijnlijk wat er met dat vlees gebeurt, zei Seltens juridisch adviseur Frank Peters.

Laatste reacties

 • jordi 1455

  Het valt mij op dat bij rechtszaken waar de overheid en overheidsinstanties zijn betrokken dat de overheid en die overheidsinstanties vaak winnen, je zou haast zeggen dat de rechters zijn omgekocht of bedreigd worden door de overheid met ontslag. Wat mij ook opvalt is dat de overheid vaak gemakkelijk wegkomt met vergrijpen, als je het als burger iets hebt uitgevreten wat niet mag dan heb je meteen een boete of een gevangenisstraf, maar rutte en zijn maten komen er makkelijk mee weg.

 • abtje

  Politieke onschendbaarheid en een rechter wil ook hogerop komen.Als die dan zijn nest bevuilt is dat niet goed voor zijn carriere. Vandaar ook dat als ze met pensioen gaan het roepen begint.

 • aarthamstra1

  Wat kriegen we noen wat er bij heum legt is goed en wat net veur die tiet verkocht is niet.?????????????
  Begriep ik het goed alles wat die de leste maakt het is wel goed maar geet het eum het vlees van 2011.???????????????
  Begriep het NIET>

 • Coanma

  Oud werknemers melden nu ook dat zij al lang op de hoogte waren van al dat gesjoemel en dat er zelfs bedorven vlees werd bijgemengd, waarom lees ik daar niets over? Hoe erg het ook is, het mag niet onvermeld blijven lijkt mij, tenslotte MOET het anders gaan.

 • Mels

  Alles hieraan stinkt.....

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.