Home

Nieuws 854 x bekeken 2 reacties

Vion voldoet aan duurzaamheidseisen Unilever

Eindhoven/Rotterdam - Het Good Farming Star varkensvlees van Vion voldoet voor 100 procent aan de duurzaamheidsmaatstaven die Unilever heeft opgesteld voor de grondstoffen die zij verwerkt. Dit melden beide bedrijven.

Vion is de eerste vleesproducent die aan de Unilever duurzaamheidseisen voldoet. Die maatstaven zijn voor de landbouw vastgelegd in de Unilever Sustainable Agriculture Code. Vion zal later dit jaar een milieumodule toevoegen aan het Good Farming Star Concept.

Eind 2012 had 60 procent van de Unox-rookworsten één Beter Leven ster van de Dierenbescherming.

Laatste reacties

 • kantoor3

  Hoeveel % varkensvlees gaat er eigenlijk in zo'n rookworst en welke vleeskwaliteit zou er eigenlijk voor gebruikt worden.
  Unilever kan dan wel de bink uithangen met het duurzaam geproduceerde stukje varkensvlees, maar heeft dat nu zoveel toegevoegde waarde voor de opbrengst van het product.
  Ik geloof nl niet dat ze er varkenshaas of file voor gebruiken. Ik denk eerder wat snippers of andere laagwaardige producten.
  Een heleboel bombarie voor nauwelijks of geen verbeterde opbrengst in de vierkantsverwaarding.

 • food.communications1

  Ze zouden hun grondstoffen ook elders in Europa of de wereld kunnen kopen. Zou dat bijdragen aan de vierkantsverwaarding van Nederlands varkensvlees?
  De Good Farming Star varkenshouders die op uitnodiging van Unilever de productie van de rookworst hebben gezien, waren enthousiast. En niet zonder reden.

  Marc van der Lee
  VION

Of registreer je om te kunnen reageren.