Home

Nieuws 1 reactie

Vion sluit laatste Britse bedrijf

Anglesey – Vion gaat Welsh Country Foods, het laatste bedrijf in Groot-Brittannië dat nog in zijn bezit is, met onmiddellijke ingang sluiten. Daarbij gaan de banen van alle 350 werknemers verloren.

Vion had al eerder aangekondigd dat de toekomst van de lammerslachterij en -verwerkingsbedrijf op het spel stond nadat de verreweg grootste klant, supermarkt Asda, naar de concurrentie was gelopen. Na de voorgeschreven consultatieronde met het personeel heeft Vion nu meegedeeld dat ‘ondanks uitgebreide gesprekken met kandidaten geen enkele levensvatbare oplossing is gevonden’. Het Nederlandse vleesbedrijf kreeg Welsh Country Foods in 2008 in handen door de overname van Grampian. In de afgelopen maanden verkocht Vion al haar Britse varkensactiviteiten aan het management en die op het gebied van rund- en kippenvlees aan 2 Sisters Food Group.

Eén reactie

  • aarthamstra1

    Goed zeggen redactie, ZLTO is/was de eigen naar. Onze boeren belangen organisatie ,DAT IS HET IDEE,,..

Of registreer je om te kunnen reageren.