Home

Nieuws 1 reactie

Verkoop bestrijdingsmiddelen in EU omhoog

Brussel – De afzet van gewasbeschermingsmiddelen in Europa is in 2011 uitgekomen op 8,97 miljard euro, een stijging van 7 procent ten opzichte van 2010. Dat blijkt uit de laatste cijfers van de Europese brancheorganisatie ECPA, aldus persbureau Agra Europe.

De cijfers hebben betrekking op 36 als Europees aangemerkte landen, waaronder ook Turkije, Rusland, Oekraïne, Wit-Rusland en Kazachstan.
Het afzetvolume steeg na twee mindere jaren weer met 3,7 procent naar 309.678 ton. Circa 41 procent bestond uit herbiciden. Het volume herbiciden nam ruim 5 procent toe. Bij fungiciden was sprake van een stijging van 6,5 procent. De afzet van insecticiden daalde 19,3 procent. Het betreft een meerjarige trend in de branche, die Syngenta, Bayer, BASF en Monsanto tot de grootste spelers rekent.
In omzet waren herbiciden goed voor een aandeel van 47 procent. De financiële omzet herbiciden steeg 8,8 procent tot 4,2 miljard euro. De meeste omzet wordt in de teelt van eerst tarwe en dan mais gemaakt.  
Frankrijk bleef de belangrijkste markt, gevolgd door Duitsland, Italië, Spanje en Rusland. De Nederlandse markt was goed voor 223 miljoen euro omzet.

Eén reactie

  • Mels

    Inherent aan de groei van de agrosector in de voormalige oostbloklanden. Het verbaasd mij dan ook allerminst.

Of registreer je om te kunnen reageren.