Home

Nieuws 569 x bekeken

Verfrist Gronings college wil kwaliteitssprong in veehouderij

Groningen - Het vernieuwde college van gedeputeerde staten in de provincie Groningen wil een kwaliteitssprong maken in de intensieve veehouderij en ruimte bieden aan nieuwe vormen van dierhouderij. Dat staat in het aangepaste collegeprogramma van PvdA, VVD, D66 en Christenunie.

Het Gronings college verloor twee weken geleden de steun van provinciale staten, toen Groen Links niet langer kon instemmen met het beleid voor de vestiging van grotere veehouderijbedrijven. Groen Links-gedeputeerde Wiebe van der Ploeg stapte op. Zijn plaats wordt nu ingenomen door Henk Staghouwer van de Christenunie.

Volgens het vernieuwde collegeprogramma ligt de kracht van de Groningse landbouw in innovatie en duurzame productie. "Wij willen ruimte bieden voor het maken van een kwaliteitssprong, waarin gezonde bedrijfsvoering hand in hand gaan met dierenwelzijn, milieu, gezondheid, landschappelijke inpassing en grondgebondenheid." Over de intensieve veehouderij zegt het college dat er ruimte moet zijn voor vernieuwende vormen voor het houden van dieren, die voldoen aan de hoogste milieu-, gezondheids- en dierenwelzijnseisen en die mogen rekenen op draagvlak bij zowel de landbouw als de natuur- en milieuorganisaties.

Of registreer je om te kunnen reageren.