Home

Nieuws 3 reacties

Subsidie op groene energie trekt ondernemers

Den Haag - Meer dan 150 ondernemers hebben zich gemeld bij het ministerie van Economische Zaken met plannen om duurzame energie op te wekken. De ondernemers hopen in aanmerking te komen voor een subsidie voor het produceren van groene stroom.

Het ministerie liet vrijdag weten dat meer dan 100 projecten aan de gang willen met zonne-energie. Daarnaast richten 3 projecten zich op windmolens en 18 op vergistingsinstallaties. Verder zijn er nog 25 projecten met biomassaketels en 12 die aan de slag gaan met duurzame warmte. Samen zouden deze ondernemers genoeg groene energie kunnen opwekken om 200.000 huishoudens een jaar lang van energie te voorzien.

Het zal nog even duren voor deze projecten horen of ze de subsidie daadwerkelijk krijgen, maar ze maken wel de meeste kans omdat ze zich snel hebben gemeld voor de subsidiepot. Daar zit in totaal 3 miljard euro in, waarvan in de eerste ronde al 1,3 miljard euro zal worden toegekend.

Met de Stimuleringsregeling Duurzame Energie, zoals de subsidiepot heet, hoopt het kabinet ondernemers aan de gang te krijgen met groene energie. In 2020 moet 16 procent van alle energie in Nederland duurzaam worden opgewekt.

Laatste reacties

 • agratax2

  Voordat de boer begint met zijn energie bedrijf is het goed om Stentor dd.5 april 2013 eerst te lezen en wel het artikel over de Duitse groene energie welke haken en ogen er aan kleven en wat eer aan CO2 winst is bereikt. Geloof in groene economie is één, de werkelijkheid blijkt nu nog anders te zijn.

 • Mels

  Ik geloof in zonneenergie maar het wordt helemaal niet gestimuleerd. De overheid verkoopt liever gas dan dat ze energie bedrijven verplicht tot betalen van markt conforme vergoeding voor de stroom die geleverd wordt.

 • alco1

  @Agratax. Dit artikel heb ik ook gelezen, maar vergeet niet dat Duitsland hiermee, al kost het nog zoveel subsidie. Wel import beperkt en export vergroot.
  Kortom, de crisis daadwerkelijk aanpakt.
  @Mels. Onze overheid moet dus maar meer kijken naar onze oosterburen.

Of registreer je om te kunnen reageren.