Home

Nieuws

Selten verweert zich tegen aantijgingen

Oss - Eigenaar Willy Selten van de gelijknamige failliet verklaarde vleesgroothandel in Oss weerlegt de aantijging dat op zijn bedrijf bedorven vlees werd verwerkt.

Een anonieme bron, die bij het bedrijf gewerkt zou hebben, verklaarde vorige week bij het televisieprogramma Eén Vandaag dat niet alleen paardenvlees werd verwerkt in rundvleesproducten, maar ook dat oud en bedorven vlees werd verwerkt.

De oud-medewerker zei dat oud en groen uitgeslagen vlees werd verwerkt en van een nieuwe datumsticker werd voorzien. Selten zegt dat dat niet waar is. Volgens juridisch adviseur Frank Peters worden zaken uit hun verband getrokken, zo meldt hij bij Omroep Brabant. Volgens Peters is op het bedrijf wel bedorven vlees verwerkt, maar niet in voor menselijke consumptie bedoelde producten. Bedorven vlees kwam terecht in diervoeding, aldus Peters.

Peters heeft tijdens de rechtszitting tegen de Nederlandse Voedsel- en Waren Autoriteit niet weersproken dat bij Selten paardenvlees werd verwerkt. Hij benadrukte daarbij echter dat al het vlees dat werd verwerkt EG-waardig was.

Of registreer je om te kunnen reageren.