Home

Nieuws 16 reacties

'Selten heeft schoon blazoen'

Den Haag - Vleesgroothandel Willy Selten is veterinair van onbesproken gedrag, zegt Frank Peters, die namens Selten optreedt in juridische procedures. Alleen al vanwege het schone blazoen van het bedrijf, had de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit niet zo streng mogen optreden, vindt Peters.

De jurist somde dinsdag de conduitestaat van Selten op: Het bedrijf heeft in 22 jaar honderden miljoenen kilo's vlees verwerkt en geleverd aan klanten in geheel Europa; in al die jaren is er nooit sprake geweest van gevaren voor de volksgezondheid, nooit is het bedrijf beboet en nooit is iemand ziek geworden van het vlees van het bedrijf; op het bedrijf hebben overheidsinspecteurs duizenden inspecties gehouden; jaarlijks voeren belangrijke afnemers audits uit op het bedrijf; er is nooit een overtreding van de voedselveiligheidsregels geconstateerd.

Laatste reacties

 • VLBD

  Ik denk dat de NVWA in deze zaak haar hand overspeeld heeft. Fraude (paardenvlees bewust of onbewust vermengen met rundvlees) moet uiteraard bestraft worden. Een terugroepactie vindt plaats bij een (groot) risico voor de volksgezondheid (zoals bijvoorbeeld bij een salmonellabesmetting). Als met dezelfde 'bril op' morgen gekeken zou worden naar onze ziekenhuizen zouden die morgenavond allemaal moeten sluiten.
  Bert van Laer,
  consultant vee- en vleessector.

 • Elevage

  NVWA is natuurlijk absoluut niet aan het werk geweest de afgelopen jaren, en nu proberen ze dat met veel bombarie te verdoezelen.
  Als ze echt gedaan hadden waarvoor ze aangesteld waren dan was dit al in 2011 bemerkt (indien er wat fout zou zijn gegaan)
  Conclusie: hersturctureren van het NVWA en snel ook!
  En ja Meneer Selten had gewoon de administratie op orde moeten hebben, dat lijkt me duidelijk, dat moet ik hier op het bedrijf ook.

 • Elevage

  NVWA is natuurlijk absoluut niet aan het werk geweest de afgelopen jaren, en nu proberen ze dat met veel bombarie te verdoezelen.
  Als ze echt gedaan hadden waarvoor ze aangesteld waren dan was dit al in 2011 bemerkt (indien er wat fout zou zijn gegaan)
  Conclusie: hersturctureren van het NVWA en snel ook!
  En ja Meneer Selten had gewoon de administratie op orde moeten hebben, dat lijkt me duidelijk, dat moet ik hier op het bedrijf ook.

 • Gurb

  Dat is natuurlijk onzin. Als ik nog nooit te hard heb gereden geeft de politie mij toch ook een boete als het ineens wel een keer gebeurd. Het feit dat je in het verleden nooit iets slechts hebt gedaan hoeft niet te betekenen dat een controlerende instantie niet hard op hoeft te treden.

 • HeinCarien

  In de oorlog had je de NSB, dat waren vooral degenen die de baas wilden spelen en aanzien wilden. Bij mij op school had je ook van die gastjes waar niemand iets mee kon doen, drie keer raden...........
  Nu laat de nvwa zijn tanden zien en wat zit daar?

 • joannes

  Met het verschil @Gurb, dat die boete door de Politie voor die ene werkelijk gemeten overtreding gegeven wordt en niet voor de veronderstelde overtredingen in het verleden. Het NVWA in deze heeft helemaal niets gemeten en verondersteld nu dat het 2 jaar lang allemaal fout is gegaan. Men stelt zelfs in de publiekaties, bewust fout heeft gehandeld! Het NVWA weet niets en heeft geen metingen behalve een paar kg vlees dia na heel veel speurwerk gevonden zijn. Ik verdedig die Willy niet maar een overheids instantie op deze manier te werk gaat is minstens fout en zeer waarschijnlijk crimineel.

 • alco1

  Goed neergezet @Joannes

 • joannes

  Medeburgers die graag in naam van ¨de autoriteit¨willen ordenen @HeinCarien. Er zijn niet voor niets wetten die ook voor de uitvoerende macht gelden. Laten hopen dat die Rechter zijn boeken goed kent en weet waar de grenzen liggen. Want het gezegde: voor eigen Rechter handelen, is de val waar deze ¨burgers¨, die graag de autoriteit vertegenwoordigen, maar al te makkelijk in stappen.

 • Wb43Ur

  DE OVERHEIDS DIENAARS HEBBEN ZO ALSGEWOONLIJK WEER JAREN
  LIGGEN SLAPEN,WEG ER MEE. MAAR ZO ALS GEWOONLIJK GEBEURD
  ER NIKS.ZE KENNEN NIET HET VERSCHIL DENK IK TUSSEN PAARDEN
  VLEES EN RUNDERVLEES,Hr Selten zal wel aan hun verteld hebben
  dat dat allemaal hetzelfde is (enkel de prijs ) is anders.

  W.Bemelmans.

 • anton1937

  De NVWA en haar vroegere voorganger de RVVvervult al jaren haar taak niet goed en nu er veel publiciteit is m b t Selten wordt weer een ortodoch middel gehanteerd en moet Bartje(Selten) hangen. Een controle waarbij dagelijks de bedrijfsgegevens digitaal overlegt moeten worden verbeterd de controle mogelijkheid. Het boek Selten nu sluiten en overgaan tot adequate controlesystemen is gewenst. Nu zijn de boeren( minder vleesgebruik) de dupe van het geklungel van de NVWA De verantwoorde staatssecretaris Dijksma moet optreden of aftreden, dit geklungel kan en mag niet doorgaan.

 • koestal

  nu niet meer,had dat paardenvlees maar in Roemenie gelaten

 • W Geverink

  Nu is het zaak om uit te vinden waar het paardevlees rundvlees werd.

 • Bison

  Kan volgens mij alleen in de gehaktmolen gebeuren Geverink

 • LUCTOR

  Op zich is er niets mis met paardenvlees maar dat het vlees uit Roemenie komt zou ik wel vraag tekens bij zetten als het om voedselveiligheid gaat, als de koeien niks kosten is het risico te groot voor dit soort bedrijven om het rundvlees te mengen maar de rundvee stapel is wereld wijd aan het krimpen over een jaar of twee is het ook niet meer lucratief om paardenvlees te mengen met een duurder assortiment vlees ik denk dat tegen de kerst de kamelen aan de beurt zijn in Australie is nu al een overschot aan kamelen Egypte volgt en waar zijn de struisvogels gebleven?

 • huisvader

  Leeuwarden ( Wildeboer) vh en Brada ook op zelfde wijze naar de klote door overheid
  100 man op straat komt nooit weer terug

 • Mels

  Ik wil best kameel eten maar ik ben bang dat ik er bulten van krijg.....kan het even zwart op wit nvwa dat dat niet gebeurt.....

Laad alle reacties (12)

Of registreer je om te kunnen reageren.