Home

Nieuws 1756 x bekeken

Schippers: verkoop brandgevaarlijke zonnepanelen is strafbaar

Den Haag - Het bedrijf dat zonnepanelen verkocht waarvan bekend was dat ze brandgevaarlijk zijn, is strafbaar. Dat zegt minister Edith Schippers van welzijn in reactie op Kamervragen van de PvdA.

"Een bedrijf dat producten verhandelt waarvan hij weet of behoort te weten dat die producten een gevaar voor de veiligheid van de mens opleveren en de minister van VWS daarvan niet op de hoogte stelt, overtreedt de Warenwet", aldus Schippers. De overtreding wordt aangemerkt als economisch delict. Er zijn bij het minsterie geen gevallen bekend van brand door de zonnepanelen.

Keuring van zonnepanelen is een verantwoordelijkheid van de bedrijven die de producten in de handel brengen en niet van de NVWA, laat de minister weten. De NVWA adviseert om de brandgevaarlijke zonnepanelen van type Alrack Soelxus junction box per direct uit te schakelen.

Of registreer je om te kunnen reageren.