Home

Nieuws 754 x bekeken 1 reactie

SP: eisen voor vergisters in Besluit Externe Veiligheid

Den Haag – SP-Kamerlid Henk van Gerven wil dat er voor mestverwerkings- en mestvergistingsinstallaties een aparte categorie komt in het Besluit Externe Veiligheid.

Daarvoor heeft hij een motie ingediend in de Tweede Kamer. Van Gerven vindt dat er eenduidige richtlijnen moeten komen voor mestvergistingsinstallaties om de veiligheid te borgen en om overlast voor omwonenden tegen te gaan. Van Gerven wil onder andere een minimum afstand stellen tussen een mestverwerkings- of mestvergistingsinstallatie en bewoning.

Staatssecretaris Sharon Dijksma van landbouw wil over het voorstel van Van Gerven in gesprek met de staatssecretaris van milieu, Wilma Mansveld. “Ik kan dit niet overzien, het vraagt eerst overleg met mijn collega”, zegt Dijksma, die hiermee het voorstel niet direct afwijst. Van Gerven heeft hierop de motie aangehouden.

Eén reactie

Of registreer je om te kunnen reageren.