Home

Nieuws 618 x bekeken 1 reactie

Rotterdam krijgt eigen voedingsraad

Rotterdam - De gemeente Rotterdam heeft als eerste Nederlandse gemeente een voedingsraad ingesteld. Een commissie van deskundigen op gebied van landbouw, voeding en ruimtelijke ordening moet ervoor zorgen dat de Zuid-Hollandse stad meer gezond voedsel voor zijn inwoners beschikbaar krijgt en dat er plekken in de stad komen waar de verbinding tussen voedselproductie en voedselconsumptie wordt gelegd.

Wethouder Alexandra van Huffelen kondigde de oprichting donderdag aan op een congres over stadslandbouw. Volgens Van Huffelen is het van belang dat stedelingen meer kennis krijgen van voedselproductie. Stadslandbouw moet niet iets worden voor de happy few, die het zich kunnen veroorloven. Zij zoekt naar mogelijkheden om voedselproductie op commerciële schaal binnen de stad te ontwikkelen.

De oprichting van de voedingsraad is geïnspireerd door soortgelijke raden in het buitenland. Onder meer Toronto (Canada) en New York (Verenigde Staten) hebben een food council.

Rotterdam krijgt steun van staatssecretaris Sharon Dijksma. "Landbouw is van de mensen", zegt Dijksma. "Landbouw is niet van de instituties, niet van Brussel en niet van de landbouworganisaties. Het is van de mensen zelf. De oude scheidslijnen tussen stad en platteland vervagen. Het is belangrijk dat boeren en burgers meer bij elkaar betrokken worden", aldus de staatssecretaris, die zelf op kleine schaal aan stadslandbouw doet: zij houdt kippen.

Eén reactie

  • minasblunders1

    'Zij doet aan stadslandbouw, zij houdt kippen'. Of is het zo dat je dan gewoon een paar huisdieren hebt?

Of registreer je om te kunnen reageren.