Home

Nieuws 1666 x bekeken 3 reacties

Rikilt onderzoekt Contadors clenbuterol

Wageningen - Voedselveiligheidsinstituut Rikilt van Wageningen UR onderzoekt of wielrenner Alberto Contador het bij het rechte eind heeft, als hij beweert dat de clenbuterol in zijn urine afkomstig is uit door hem geconsumeerd vlees.

Rikilt werkt aan een onderzoeksmethode die onderscheid kan maken tussen clenbuterol dat via vleesconsumptie is toegediend of als illegale doping.

Dat meldt het Wagenings universiteitsblad Resource op haar website.

Rikilt was betrokken bij een onderzoek naar clenbuterolvondsten tijdens het wereldkampioenschap voor voetbalteams tot 17 jaar in Mexico in 2011. Negentien van de 24 deelnemende teams hadden toen te maken met doping-gevallen. Het Nederlandse team bleek schoon. Nederland werd in de eerste ronde uitgeschakeld. Groepswinnaar Mexico (met vijf positieve dopingmonsters) versloeg Nederland met 3-2 in de poulefase. Uiteindelijk werd gastland Mexico wereldkampioen.

Laatste reacties

  • arkova

    hoe zou dat uitpakken met ractopamine

  • frans64

    die wielrenners spuiten en slikken alles wat voor handen is, een grotere hypokriete wereld is er niet daar is de politiek nog een kluiterklas mee vergeleken die Contador komt met een lulverhaal aan waar iedereen om moet lachen en heel de sportwereld geloofd dat

  • agratax2

    Stel de uitkomst is dat er verschil wordt gevonden tussen in namen met vlees (voedsel) of de meer gangbare weg. Dan nog geeft dit geen excuus volgens mij, want in vleesveehouderij mag in EU geen clenbuterol worden gebruikt. Hoe komt dan in het eten van meneer de wielrenner terecht? Eet hij bewust import biefstukjes, injecteert hij bewust zijn biefstukje? Wat de wielrenner al niet bedenkt om zijn (on)gelijk te halen.

Of registreer je om te kunnen reageren.