Home

Nieuws 612 x bekeken

Resultaten Cargill in derde kwartaal omlaag

Minneapolis – Cargill heeft het afgelopen kwartaal een winst geboekt van 445 miljoen dollar (340 miljoen euro), 42 procent minder dan de recordomzet die vorig jaar werd genoteerd.

Het agriconcern wordt geraakt door de droogte die oogsten in de VS deed verdampen. Daardoor kon Cargill minder graan en soja verhandelen. De droogte maakte ook dat prijzen voor agrarische grondstoffen stegen. Hierdoor nam de winstgevendheid bij de productie van vlees en bio-ethanol in de VS af.

De diervoedingsactiviteiten van Cargill leden onder een waardevermindering van de Venezolaanse munt en weinig marge bij veehouders. Cargill ziet de export van graan en soja uit de VS goed doorlopen maar heeft last van logistieke strubbelingen in Brazilië, waar de enorme maisoogst nog niet was weggewerkt toen de soja van het land kwam.
Cargill boekte in het kwartaal, het derde van een gebroken boekjaar, een 1 procent hogere omzet van 32,2 miljard dollar (24,6 miljard euro). Over een periode van negen maanden staat de teller op 101,2 miljard dollar (77,2 miljard euro). De winst is over negen maanden gemeten 66 procent toegenomen tot 1,8 miljard dollar (1,37 miljard euro).

Volgens topman Greg Page bewijzen de cijfers dat Cargill door haar omvang, internationale aanwezigheid en diverse productenportefeuille heel goed in staat is moeilijke omstandigheden het hoofd te bieden.
Het in Minnesota gevestigde Cargill geldt als grootste agriconcern wereldwijd. De onderneming is in de volle breedte van de sector wereldwijd actief, van veevoer tot chocolade. Cargill behoort tot de zogeheten ABCD-as van spelers die met name de handel domineren en waartoe ook ADM, Bunge en Louis Dreyfus Commodities toe behoren. Cargill is in particuliere handen.

Of registreer je om te kunnen reageren.