Home

Nieuws 1247 x bekeken

Refresco Gerber grootste Europese producent frisdranken en vruchtensap

Rotterdam - De Rotterdamse frisdrank- en sapfabrikant Refresco, onder meer bekend van de vruchtenlimonade Wicky, wil fuseren met zijn Britse branchegenoot Gerber Emig. Dat maakten de twee bedrijven dinsdagochtend bekend.

Door de samensmelting, die nog moet worden goedgekeurd door de mededingingsautoriteiten, ontstaat de grootste Europese producent van frisdranken en vruchtensappen. Samen denken de ondernemingen meer ruimte te hebben om te investeren in innovatie en toekomstige groei.

Topman Hans Roelofs van Refresco, die ook de leiding krijgt bij het gefuseerde bedrijf, zei in een toelichting niet uit te sluiten dat de fusie op termijn tot banenverlies leidt. Hij stelde echter dat eerst gekeken wordt naar de groeimogelijkheden voor de combinatie van Refresco en Gerber Emig.

Refresco heeft 25 fabrieken door heel Europa, inclusief Nederland, waar in totaal zo'n 3.000 mensen werken. Het hoofdkantoor staat in Rotterdam. Gerber Emig, dat gevestigd is in Bridgwater, heeft ongeveer 1.700 mensen in dienst in het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Duitsland en Polen. De omzet van Refresco bedroeg vorig jaar ruim 1,5 miljard euro. Gerber Emig was goed voor 800 miljoen euro. Het fusiebedrijf zal Refresco Gerber gaan heten. De aandeelhouders van Refresco krijgen een belang van 70 procent, die van Gerber Emig 30 procent.

Of registreer je om te kunnen reageren.