Home

Nieuws

Reesink boekt fors verlies

Apeldoorn – Reesink heeft in 2012 na belastingen een verlies geleden van 4,3 miljoen euro. Vorig jaar boekte de eigenaar van enkele distributeurs van landbouwmachines en staalproducten een winst van 5,6 miljoen. Het verlies is gevolg van afschrijvingen op onroerend goed en deelneming THR, dat een serie bouwmarkten en doe-het-zelf winkels exploiteert.

De omzet van de beursgenoteerde onderneming steeg wel met bijna 12 miljoen euro tot 185,2 miljoen. Reesink heeft een belang van 36 procent in THR, dat al fors in personeelskosten sneed, en waarschuwde in februari al voor een afschrijving op de deelneming en verstrekte leningen. Reesink voorziet geen sterk marktherstel voor THR. In het groene segment versterkten alle bedrijven volgens Reesink hun positie.
Reesink is eigenaar van zowel Kamps de Wild (dealer van onder meer Claas en Amazone) als Reesink Technische Handel (onder meer Kuhn, Rauch en Deutz Fahr). De afzet in de melkveehouderij was begin 2012 sterk maar viel daarna terug. De afzet in de akkerbouw verliep goed en hier zijn ook goede vooruitzichten in 2013. Gebrek aan liquiditeit bij loonwerkbedrijven blijft volgens Reesink een probleem.
De voorwaartse integratie bij Kamps de Wild, waarbij Reesink een belang nam in dealers, heeft volgens Reesink goed gewerkt.

Of registreer je om te kunnen reageren.

[No translation for /esp/footer/disclaimer, nl]