Home

Nieuws

Rechtszaak Selten gaat door ondanks faillissement

Den Haag - Het kort geding dat vleesgroothandel Willy Selten heeft aangespannen tegen de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit gaat door, ondanks het faillissement. Juridische regels schrijven voor dat de zitting in elk geval gehouden wordt, als er een oproeping is geweest die dateert van voor het faillissement.

Dinsdagmorgen verklaarde de rechtbank Oost-Brabant vleesgroothandel Willy Selten in Oss failliet, nadat drie werknemers het faillissement hadden aangevraagd. De werknemers hebben al een maand geen salaris meer ontvangen. Selten had eerder zelf verklaard dat hij faillissement zou aanvragen.

Selten is onder meer in de problemen gekomen nadat gebleken is dat op het bedrijf sporen van paardenvlees zijn gevonden in rundvlees producten. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit besloot daarop vorige week een grootscheepse terughaalactie te gelasten, waarbij de gehele productie van begin 2011 tot begin 2013 werd geblokkeerd. Het gaat in totaal om 50.000 ton rundvlees, waarin mogelijk paardenvlees zit.

Selten spande vorige week een kort geding aan bij het College van Beroep voor het Bedrijfsleven tegen de NVWA-actie.  De rechtszaak dient dinsdagmiddag.

Of registreer je om te kunnen reageren.