Home

Nieuws 11223 x bekeken 6 reacties

Rechter: geen boete voor José Janssen

Den Bosch - De Somerense aspergeteelster José Janssen hoeft twee boetes van in totaal ongeveer 300.000 euro die door het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid waren opgelegd, niet te betalen. De bestuursrechter van de rechtbank Brabant-Oost zegt dat bij de oplegging van de boete geen rekening is gehouden met de persoonlijke situatie van de onderneemster. Volgens de rechter heeft ze niets meer en kan ze dus ook niets betalen.

Het ministerie had de boetes opgelegd omdat de aspergeteelster illegale vreemdelingen in dienst had en omdat ze zich niet hield aan de regels voor het minimumloon. De boetes bedroegen 221.000 en 76.000 euro. De rechter heeft de boetes op nihil gesteld. De onderneemster is door de strafrechter eerder veroordeeld tot een gevangenisstraf van drie jaar voor uitbuiting en slavernij. Die straf heeft ze uitgezeten. Ze heeft haar woning en haar bedrijf moeten verkopen.

Haar advocaat Theo Linssen zegt dat de rechter nu eindelijk rekening heeft gehouden met de persoonlijke situatie van de ondernemer. Het ministerie van Sociale Zaken kan tegen de uitspraak in beroep gaan bij de Raad van State.

Laatste reacties

 • zeelander

  geen boete voor jose jansen
  ik persoonlijk vind dat mevrouw jansen wel heel erg hard gestraft is je hele hebben en houden verloren plus 3 jaren gezeten
  door een overheid die zelf geen haar beter is
  ze doen ook niets dan de mensen uit kleden met allerlei belastingverhogingen denk aan
  btw verhoging ontroerend goed verhoging
  massa ontslagen overal
  behalve bij de eigen ambtenaren

  zo dat wil ik even kwijt

 • minasblunders1

  Een mooi voorbeeld van uitbuiting door de overheid is het dusdanig verhogen van de pacht, dat een redelijke bedrijfsvoering niet meer mogelijk is.

 • Tiny1946

  Er zijn geen woorden voor die overheid is zo gek, weten echt niet waar ze mee bezig zijn,
  bedrijven kapot maken dat is hun taak! Jose met maar aankloppen en anders verdiende ze zelf de boterham .

 • Reactie verwijderd door een beheerder

 • aarthamstra1

  Ja frans, 64 wat een ****. De regering (wij) doen het veel beter ,Van de week lekker Poetin op de koffie gehad .Die de mensen rechten aan ze laars lapt
  Buitenlandse werknemers stadions enz laat bouwen .door buitenlandse werknemers die 20 euro in de maand krijgen ZONDER onder dak en eten. Zou zo wel een krant vol kunnen schrijven.Shell onze KONINKLIJKE multinational waar Poetin nu mee gaat samen werken Shell die hele dorpen mensen in Nigeria laat verzuipen in de rotzooi. Nee frans64 ze kunnen beter zo'n rotwijf aanpakken. Dan ben je een vent.

  Reactie gewijzigd door een beheerder

 • lverstappen

  Ik snap niet dat dit bericht weer aanleiding geeft tot het huilen over de regering. Mevrouw janssen is/was geen onderneemster te noemen, en een van de slechtste voorbeelden voor onze sector sinds tijden. Ik hoop dat ze haar les geleerd heeft, en voortaan haar wanpraktijken buiten onze sector uitvoert.

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.