Home

Nieuws 5 reacties

Raalte sleept oud-wethouder voor rechter

Raalte - De gemeente Raalte wil via de rechter afdwingen dat de vorig jaar opgestapte wethouder Ben Haarman de kosten van sanering van de bodem van zijn voormalige bedrijf betaalt.

Op het terrein van de boerderij werd een stortgat van 40 bij 12 meter gevonden. Verspreid over het terrein lag asbest. Sanering kostte 315.000 euro. Een poging om te schikken met Haarman mislukte, zei wethouder Wout Wagenmans vrijdag.

Het stortgat werd bij werkzaamheden begin 2012 ontdekt. Toenmalig CDA-wethouder Haarman ontkende er iets mee van doen te hebben. In het gat werd een pvc-buis ontdekt die uit 1989 komt. In dat jaar was Haarman al eigenaar van de grond. Strafrechtelijk is Haarman niet meer te vervolgen, meent de gemeente. "Zaken van bodemverontreiniging verjaren na 12 jaar. Wij kunnen het stortgat dateren tot 1989", zei een woordvoerder.

Het bewijsmateriaal is inmiddels afgevoerd. "Dat is in deze rechtszaak geen probleem'', meende wethouder Wagenmans. ,,De sanering is afdoende gedocumenteerd."

De oud-wethouder kreeg in 2006 voor de grond 2,3 miljoen euro. Op de plek moet een bedrijventerrein komen. Wanneer de rechtszaak dient, is onbekend.

Laatste reacties

 • somporn

  Grote honden bijten elkaar niet,de gewone man wordt wel kaal geplukt en die draait wel op voor de kosten.Oud wethouder wordt wel de handen boven het hoofd gehouden door zijn vriendjes van het cda.

 • koestal

  Hij wist nergens van

 • ...............

  En nu voorzitter van LTO Salland, sommige bestuurders trekken zich ook nergens wat van aan!!

 • PetraB

  Nou Somporn, denk dat je een te directe conclusie trekt. De betreffende wethouder Wagenmans, die dit in zijn portefeuille heeft, is er een van een lokale partij GB. Daarnaast zijn de buizen verdwenen. Rara waar zijn die gebleven?

 • Baco12

  Als nieuwbakken Lto-bobo kan hij zich mooi bezig gaan houden met zonnepanelen voor asbestdaken project. Schijnt al enige ervaring te hebben met dat spul. Jammer heur dat hij is opgestapt als wethouder voorheen werd hij nog gekozen asbeste wethouder van de gemeente Raalte.
  Zonder dollen dit blijft voor de rest van zijn leven aan zijn broek hangen. Het was slimmer van hem geweest als hij gewoon ging dokken. Dan maar de minste zijn dan kun je wel iedereen recht in de ogen kijken.

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.