Home

Nieuws 11 reacties

PvdD gaat klachten over gewasbeschermingsmiddelen bundelen

Den Haag - De Partij voor de Dieren lanceert deze week een website waar mensen hun zorgen kunnen uiten over het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen.

Volgens Tweede Kamerlid Esther Ouwehand lopen omwonenden van landbouwpercelen het risico te worden blootgesteld aan middelen, die een gevaar kunnen vormen voor hun gezondheid. "Voorbijgangers en omwonenden worden niet beschermd en vaak niet eens geïnformeerd over de middelen die in hun buurt worden gebruikt. Kinderen en volwassenen komen zo ongevraagd in aanraking met gifstoffen komen die een gevaar kunnen vormen voor hun gezondheid", vindt de PvdD.

Om zicht te krijgen op de omvang van het probleem met gewasbeschermingsmiddelen openen de PvdD en de stichting Bollenboos de website Gifklikker.nl. Mensen die het vermoeden hebben van overtredingen van de regels voor gebruik van de middelen, kunnen dat hier melden. De reacties worden gebundeld tot een zwartboek, dat later dit jaar wordt aangeboden aan landbouwstaatssecretaris Sharon Dijksma en minister Edith Schippers van volksgezondheid. Bollenboos is een stichting van burgers uit Drenthe die zich zorgen maken over de nadelige gevolgen van lelieteelt in de provincie.

Laatste reacties

 • jordi 1455

  weer een lastercampagne van de pvdd om de agrarische sector in een kwaad daglicht te zetten?

 • ikkethuis

  wat een onzin, alle middelen zijn uitvoerig getest voordat ze in NL toegelaten worden. Nu krijg je dat iedereen die een landbouwspuit ziet gaat klagen, dit is het begin van een heksenjacht.

 • voer

  Mensen die in de dorpen wonen zijn toch veel gezonder....

 • Reactie verwijderd door een beheerder

 • sallandseboer

  Laten we dan maar eens geen beschermingsmiddelen gebruiken, dan ligt alles op het land aan gort.
  Goed, de toekomst ligt misschien wel in het niet gebruiken van beschermingsmiddelen, maar dan moeten de gewassen wel zodanig aangepast worden. En GM mag weer niet.
  Wat willen ze nu?

 • W Geverink

  Ik weet niet hoe het bij jullie zit maar hier in Canada worden door de hardware stores meer chemicalien verkocht in kleine verpakkingen aan niet boeren om bv gras tussen de tegels te doden (roundup) of paardebloemen op het gazon (mcpa/2-4 D) etc, dan boeren kopen bij alle bulk chem handelaren bij mekaar opgeteld.

 • info104

  Laten we met zijn allen op hun website een goede tegenaanval doen met een goed verhaal reageren want het zijn allemaal burgers die in de WW zitten en het verhaal van PvdD lezen. Als we niks doen stemmen we toe en dat nooit, we kunnen best die mensen duidelijk maken dat het anders zit. LAAT JE STEM HOREN.

 • Flyinghollander

  Hoe zit het met kamerleden die aan belangenverstrengeling doet? M Thieme die bij de Vegatarische snackbar(groente klaarmaker, waarom moet trouwens dit op vlees lijken??) aanwezig, waar haar man als leverancier economische belangstelling bij heeft.

 • Bison

  Hmm,.. Ik zie geen Auto uitlaatgassen in dat lijstje,..zal wel gezond gevonden zijn zeker.

 • somporn

  Thieme en Ouwehand kakelen als een kip zonder kop en het ergste is dat er ook nog idioten in geloven.Dat er in NL nog zoveel mensen zijn die hun gezond verstand niet eens willen gebruiken.
  Zal nog jaren duren voordat bij die hopelijk ooit nog het licht eens gaat branden.

 • joannes

  Thieme en Ouwehand hebben kunstje goed onder de knie; door vragen te stellen kunnen ze negatieve aandacht op de agrarische sectoren richten. En de agrarische sector wordt voordurend gedwongen haar gedrag te verantwoorden voor praktijken die tot voor kort slechts door controlererende instanties werden getoetst. De agrarische sector én de controlerende sector hebben zich politiek en publiek te verantwoorden is hun strategie en daarmee denken ze hun doelen te bereiken. Allemaal vegetariër!

Laad alle reacties (7)

Of registreer je om te kunnen reageren.