Home

Nieuws 2 reacties

Provincie mag damherten afschieten

Haarlem - Damherten die buiten het gebied van de Amsterdamse Waterleidingduinen lopen, mogen worden afgeschoten. Dat bepaalde de bestuursrechter maandag in een zaak die de Faunabescherming had aangespannen tegen het besluit van de provincie Noord-Holland.

De provincie wil aanrijdingen met damherten voorkomen en schade aan de landbouw tegengaan. Daarom heeft Noord-Holland toestemming gegeven om de herten af te schieten. Volgens de rechter heeft de provincie al veel gedaan om de overlast tegen te gaan. Nieuwe maatregelen als het opdrijven en verplaatsen van de damherten of anticonceptie bieden volgens het provinciebestuur geen oplossingen voor het probleem.De rechter is het daarmee eens; afschieten mag om het aantal damherten buiten hun leefgebied terug te dringen.

De Faunabescherming stapte naar de rechter omdat volgens die organisatie afschot van de herten een laatste redmiddel is. De stichting meent juist dat nog niet alles is gedaan om de overlast te voorkomen.

Laatste reacties

  • agratax2

    Faunabescherming meent dat nog niet alles is gedaan om overlast te voorkomen. Prachtige uitspraak maar waarom komen ze dan niet met een duidelijk plan van aanpak. Vermoedelijk hebben ze geen IDEE, maar roepen iets om de bevolking te laten geloven dat afschot niet mag en niet moet.

  • J@gertje

    De faunabescherming doet niets, behalve boe roepen.

Of registreer je om te kunnen reageren.