Home

Nieuws

Prime Champ failliet

Venlo - Een faillissement van het grote Limburgse champignonbedrijf Prime Champ is onafwendbaar. Een eventuele overname door de Ierse champignonproducent Monaghan zal alleen plaatsvinden in de vorm van een doorstart na het faillissement.

Dat zei curator Louis Deterink woensdag. Duidelijkheid over de toekomst van het bedrijf hoopt hij eind deze week te hebben. Bij Prime Champ werken 750 mensen. Het is een van de grootste champignonbedrijven in Europa en beheerst de hele keten van compostproductie tot verpakking van champignons. Aan Prime Champ werd eind maart uitstel van betaling verleend. Het bedrijf wijt de problemen aan verliezen door operationele problemen en aan een strafrechtelijk onderzoek naar uitbuiting van Poolse pluksters.

Of registreer je om te kunnen reageren.