Home

Nieuws 920 x bekeken 2 reacties

Politiek tevreden over toezeggingen van Deutsche Bank

Den Haag – De Tweede Kamer is tevreden met de toezeggingen van de Deutsche Bank over de wijze waarop deze omgaat met ongewenste klanten. Dat bleek gisteren tijdens een debat in de Tweede Kamer.

Deutsche Bank heeft duizenden klanten, waaronder veel boeren en ondernemers uit het MKB, te kennen gegeven ze niet langer als klant te willen.
Deutsche Bank gaat lage boeterentes kwijtschelden voor ondernemers die naar een andere bank gaan. In gevallen waar de bank bij kwijtschelden in problemen zou komen, mag de ondernemer blijven tegen marktconforme voorwaarden. Die toezegging heeft minister Jeroen Dijsselbloem gekregen na overleg met de directeur van de bank, Kees Hoving.
Dijsselbloem heeft hierbij niet gesproken over de maximale hoogte van de boeterente die de bank kwijtscheldt. “Ik ga er vanuit dat de bank hier professioneel mee omgaat. Als klanten niet weg kunnen, ga ik ervan uit dat de bank zijn rug recht houdt en op een klantvriendelijke manier de relatie met de klant onderhoudt, onder marktconforme omstandigheden”, zei Dijsselbloem na afloop van het debat. Voor ondernemers met uitbreidingsplannen wordt per geval gekeken naar een oplossing voor een nieuwe lening bij Deutsche Bank of een andere bank.
Tijdens het debat gaf Dijsselbloem aan dat hij het een droevige zaak vindt dat er in de Tweede Kamer gesproken moet worden over mismanagement bij een bank en dat een bank pas besluit het beleid aan te passen na maatschappelijke druk. De Tweede Kamer vindt unaniem dat Deutsche Bank zorgvuldig met zijn klanten moet omgaan. De Kamer is tevreden met de huidige afspraken, maar wil wel een vinger aan de pols houden.
Dijsselbloem heeft hierop ondernemers met problemen met Deutsche Bank opgeroepen dit te melden bij hem of bij LTO Nederland. In juni wordt het beleid van de bank geëvalueerd. Daarnaast gaat de ACM, voorheen de NMA, op verzoek van CDA-Kamerlid Eddy van Hijum onderzoek doen naar overstapdrempels bij financiering voor het midden- en kleinbedrijf.

Laatste reacties

  • vandersluis

    Vaag

  • sallandseboer

    Wederom de SGP die voor (misschien) een kleine groep agrarische ondernemers opkomt.

Of registreer je om te kunnen reageren.