Home

Nieuws 1 reactie

Plasterk praat met gemeenten over OZB-stijging

Den Haag - Minister Ronald Plasterk (Binnenlandse Zaken) vindt de stijging van de opbrengst van 3,86 procent van de onroerendezaakbelasting (OZB) te hoog. Hij gaat het aankaarten bij de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG), zo liet een woordvoerder dinsdag weten.

De gemeenten overschrijden de gestelde norm van 2,7 procent. Alle gemeenten samen halen dus meer ozb op dan is toegestaan. Het is overigens niet alleen kommer en kwel: de stijging van het totaal van de gemeentelijke woonlasten, die bestaan uit de OZB, de rioolheffing en de afvalstoffenheffing, blijven met 1,9 procent onder de inflatie. De beperkte stijging van de woonlasten komt doordat de afvalstoffenheffing daalde en de rioolheffing beperkt steeg.
LTO Noord in Groningen heeft in een onderzoek aangetoond dat de OZB-tarieven voor bedrijven en burgers sterk uiteenlopen en dat de stijging voor bedrijven soms nog sterker is dan voor burgers.

Eén reactie

  • abtje

    Het is toch wat, dit laatste zin... :-)

Of registreer je om te kunnen reageren.