Home

Nieuws 1248 x bekeken 2 reacties

PVV zet heffingen 2014 op nul

Zoetermeer - Het Productschap Vee en Vlees (PVV) zet de heffingen voor 2014 op nul. Dat is besloten in de openbare bestuursvergadering van het productschap.

Het productschap sluit ook niet uit dat sommige heffingen al eerder om laag gaan. Dit alles in verband met de aanstaande opheffing.

"We kunnen niet anders dan dit te besluiten omdat we zoals de zaken er nu voorstaan per 1 januari niet meer bestaan", aldus voorzitter Joop Atsma. Het PVV neemt dit besluit met in het achterhoofd de wetenschap dat er voldoende reserves achter de hand zijn om aan nog lopende verplichtingen te voldoen. Verder gaat het PVV er van uit dat activiteiten die nu nog onder het productschap vallen, mogelijk wel worden voortgezet, maar onder een andere verantwoordelijkheid.

Het PVV laat verder onderzoeken welke effecten de opheffing van het productschap zou kunnen hebben op de administratieve lastendruk voor het bedrijfsleven. Voorzitter Joop Atsma is er absoluut niet van overtuigd dat de lastendruk voor het bedrijfsleven kleiner zou worden, zoals in het regeringsakkoord wordt verondersteld. Atsma: "Er zijn in het verleden bepaalde taken overgeheveld door de overheid naar de schappen, omdat het zo goedkoper en efficiënter kon. Als dat nu weer naar de overheid gaat denk ik niet dat het dan goedkoper wordt. De hele operatie zou voor het bedrijfsleven zelfs we eens duurder uit kunnen pakken." Het bedrijfsleven moet er sterk rekening mee houden dat de overheid voor bepaalde diensten die tot nu toe uit de heffingen van het PVV worden betaald, toch weer retributies (tarieven) in rekening zal brengen.

Tijdens de vergadering werd ook duidelijk dat het hele opheffingstraject sterk onder druk staat doordat de brief van minister Kamp waarin duidelijkheid moet worden gegeven over de verdeling van de taken zo lang op zich laat wachten.

Laatste reacties

 • w v gemert

  De reserves zijn zo hoog dat onmiddelijk gestopt moet worden met het opleggen van heffingen.De reserves van het productschap hebben een omvang van een jaar omzet van het zelfde productschap.De reserves die overblijven moeten terug naar naar de betalers en niet naar allerlei onduidelijke potjes/afvloeingsregelingen enz.
  STOPPEN NU !!!
  Niemand weet waar het geld naar toe gaat.

 • gjh

  die atsma heeft wat goed te maken zeker!!!!
  in de politiek niets gepresteerd alleen de boeren op kosten gejaagd
  kunnen ze de gehele PVV niet opheven het is een kosten verhogende organisatie die geen toegevoegde waarde heeft.

Of registreer je om te kunnen reageren.