Home

Nieuws 5 reacties

PVV: Verdaas toch voor rechter

Arnhem - PVV Gelderland start bij het Gerechtshof in Arnhem alsnog een procedure tegen ex-gedeputeerde Co Verdaas. Het Openbaar Ministerie zag recent geen reden om de oud-staatssecretaris van landbouw te vervolgen, na de aangifte van de PVV. De PVV legt zich niet neer bij het besluit.

De fracties van de PVV vindt dat Verdaas zich vermoedelijk schuldig heeft gemaakt aan valsheid in geschrifte en oplichting. Verdaas woonde als gedeputeerde in Zwolle, terwijl hij voor zijn functie binnen de provincie zou moeten wonen. Verdaas had wel een appartement in Nijmegen. Bij het declareren van zijn reiskosten declareerde Verdaas de kosten naar Nijmegen, terwijl hij feitelijk vaak in Zwolle verbleef.

PVV vindt dat Verdaas met zijn declaraties een rookgordijn creëerde en daarmee de Provinciale Staten misleidde.
Het Openbaar Ministerie geeft aan dat het provinciebestuur van Gelderland op de hoogte was van de situatie bij Verdaas en dit gedoogde. Het OM weigert daarom Verdaas aan te klagen.

Via een speciale artikel 12-procedure kunnen betrokkenen ondanks een oordeel van het OM om een zaak niet te vervolgen, de zaak toch rechtstreeks voor het Gerechtshof voorleggen. Dat doet de PVV nu.

Vanwege de affaire met de declaraties als gedeputeerde van Gelderland stapte hij begin december op als staatssecretaris van landbouw.

Laatste reacties

 • fjam

  ja natuurlijk

 • Mozes

  Verdaas heeft het declaratie formulier misschien wel onjuist ingevuld maar niet om zichzelf te verrijken.
  De brievenbusplasser van de PVV heeft dit wel gedaan om zichzelf te ontlasten en de ander te bevuilen.

 • hendrik

  het zijn toch allemaal suikerridders hoe went of keert

 • minasblunders1

  Waar een klein land groot in kan zijn.

 • scharrelfarmjansen1

  sukkeis van de PVV,kunnen alleen maar zaniken

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.