Home

Nieuws

Nieuwe Groene Hart Streekproducten gecertificeerd

Leimuiden - Tien producenten van onder meer eieren en groenten uit het Groene Hart in Zuid-Holland zijn sinds vrijdag officieel gecertificeerd als Erkend Streekproduct. De bedrijven kregen het certificaat uitgereikt uit de handen van vice-voorzitter Lies van Weverwijk van stichting Groenend Hard, Kloppend Hart.

Als licentiehouder kent de Stichting Groene Hart, Kloppend Hart, sinds juli vorig jaar, het keurmerk 'Erkend Streekproduct' toe aan producten uit het Groene Hart die daarvoor in aanmerking komen en prijs stellen op die certificering. “In nauwe samenwerking met de Groene Hart Streekproductencoöperatie is de afgelopen tijd hard gewerkt aan uitbreiding van het assortiment”, zo vertelt Van Weverwijk.
Inmiddels zijn alle producten van de coöperatie gecertificeerd en te koop bij Hoogvliet supermarkten of centraal te bestellen om thuis te laten bezorgen. “Zo zijn de vrije uitloopeieren van Jan Meijer nu officieel erkend en eveneens de baktarwe van de familie Munsterman uit Leimuiden. Ook de tuinbouwproducten van De Gier uit Stolwijk, waaronder witlof, van de koude grond, verkregen het certificaat.”
De uitbreiding maakt dat de coöperatie nu een bijna volledig assortiment kan aanbieden. De certificering van vlees en vleeswaren wordt in de loop van het komende jaar verwacht. Aan het keurmerk zijn eisen verbonden wat betreft de herkomst van de grondstoffen, de verwerking in de streek en duurzaamheid. We vinden het belangrijk dat de producenten zich ook inzetten voor het behoud van natuur en landschap in de streek en een bijdrage leveren aan de lokale en regionale economie.

Of registreer je om te kunnen reageren.