Home

Nieuws 1 reactie

NVV bezorgd over toekomst Vion

Barneveld - Varkenshoudersvoorman Wyno Zwanenburg is bezorgd over de toekomst van Vion.

"Het is te hopen dat de ZLTO de zaak op de rit krijgt en dat het goed komt", aldus Zwanenburg. Hij benadrukt dat hoewel de varkenshoudersvakbond NVV vaak kritisch is op Vion, er wel degelijk waardering is voor de filosofie die er achter de vorming van Vion zat: een sterk Nederlands vleesbedrijf is van belang voor de hele Nederlandse veehouderijsector. Over de manier waarop de ZLTO dit heeft getracht te realiseren is Zwanenburg echter kritisch. "Ze hebben omzet bij elkaar gekocht, maar zijn er dus niet in geslaagd om een goed bedrijf met een sterke cultuur te vormen. En het wordt heel lastig om dat alsnog voor elkaar te krijgen."

Eén reactie

  • cockie

    Schoenmaker blijf bij uw leest. Duidelijk voorbeeld dat verticale integratie in de vleessector niet werkt!

Of registreer je om te kunnen reageren.