Home

Nieuws 1216 x bekeken 3 reacties

NAJK: mestbeleid van generiek naar specifiek

Utrecht - Het beleid voor mest en bodemvruchtbaarheid moet anders. Het moet veranderen van landelijk en generiek naar een bedrijfs- en perceelsspecifiek beleid. Dat vindt het NAJK, de organisatie van jonge boeren en tuinders.

De organisatie is tot dit standpunt gekomen na een interne discussieronde. Uit deze discussies kwam onder andere naar voren dat agrarische jongeren waarde hechten aan meerdere mogelijkheden om de bodemvruchtbaarheid op peil te houden, zoals evenwichtsbemesting met behulp van een kringloopwijzer of het op peil houden van het organische stofgehalte door middel van bodemverbeteraars.

Laatste reacties

  • frankverhoeven

    Zo lekker wakker daarzo... gelukkig vonden vele anderen dit al 10 jaar eerder en gaat er daarom ook steeds meer ruimte komen voor specifiek :)

  • drientje

    En dan niet alleen voor grasland(derogatie) maar simpel weg voor alle gewassen.

  • koestal

    ook weer met veel administratie en controle

Of registreer je om te kunnen reageren.