Home

Nieuws 873 x bekeken

Monsanto koopt deel Duits zaadbedrijf Dieckmann Seeds

Nienstadt - Het Amerikaanse zaad- en herbicidenbedrijf Monsanto neemt onderdelen over van het Duitse zaaigoedbedrijf Dieckmann Seeds. De overname omvat de koolzaad- en roggezaad activiteiten en de verkoopactiviteiten voor mais- en zonnebloemenzaad.

Het familiebedrijf Diekmann Seeds is een zaaizaadbedrijf uit de deelstaat Nedersaksen dat onder meer is gespecialiseerd in het kweken van hybride koolzaad- en roggezaaigoed. Het bedrijf heeft een wereldwijde leidersrol in het kweken van beta-glucaanrijke wintergerst. Dieckmann blijft actief in het kweken, produceren en vermarkten van andere graansoorten en met het eigen landbouwbedrijf. Monsanto is de grootste producent van zaaigoed wereldwijd en een belangrijke producent van herbiciden, waaronder het middel Round-up.

In de gezamenlijke persverklaring noemt Monsanto de overname een strategische investering in Duitsland en Oost-Europa. Björn Neemann, directeur zaaizaad van Monsanto Duitsland, verwacht productievere koolzaadsoorten aan te kunnen bieden. Neumann ziet in de uitbreiding van de portfolio nieuwe kansen: "Juist in Duitsland en Oost-Europa is het belangrijk om meer opties voor vruchtwisseling aan te kunnen bieden." Over de financiële details doen beide bedrijven geen uitspraken.

Of registreer je om te kunnen reageren.