Home

Nieuws

Minder trekkers afgeleverd dan vorig jaar

Nieuwegein - In februari zijn in Nederland 237 landbouw- en smalspoortrekkers afgeleverd, tegen 264 in dezelfde periode vorig jaar.

Over de eerste twee maanden komt het aantal op 403, waar vorig jaar 500 stuks hun weg naar boer of loonwerker vonden. Dat meldt de brancheorganisatie, de Federatie Agrotechniek.
Het aantal afleveringen in februari ligt hoger dan in 2011 (229) en 2010 (186) maar duidt toch op een aarzelend begin van het jaar. De Federatie meldde eerder voor 2013 vergelijkbare verkopen te verwachten als in 2012 is gerealiseerd. Bedrijven hebben meer moeite krediet van de bank te krijgen en zijn zelf voorzichtig, maar tegelijk blikken veel akkerbouwers en sommige melkveehouders terug op een financieel sterk jaar.
De verkopen per trekkermerk worden met een jaar vertraging bekendgemaakt. Uit de cijfers blijkt dat voor de eerste twee maanden van 2012 Fendt de lijst aanvoert met 118 geleverde machines, gevolgd door John Deere (89) en New Holland (64). In 2011 was New Holland met 850 afgeleverde machines nog marktleider vóór eerst John Deere en dan Fendt.

Of registreer je om te kunnen reageren.