Home

Nieuws 902 x bekeken 3 reacties

'Minder dierenwelzijn bij verplaatsen nertsenhouderij'

Den Haag – Staatssecretaris Sharon Dijksma van landbouw erkent dat het dierenwelzijn van nertsen naar verwachting zal verminderen wanneer de nertsenhouderij zich verplaatst naar landen buiten Europa, zoals Wit-Rusland en China.

Dat beantwoordt ze op kamervragen van VVD-Kamerlid Helma Lodders in verband met het verbod op de nertsenhouderij in Nederland en berichtgeving over de slechte dierenwelzijnssituatie van pelsdieren in China.

De vraag naar bont en daarmee de productie van bont zal de komende jaren naar verwachting toenemen. “De productie kan zich verplaatsen naar bijvoorbeeld Denemarken, een land met een vergelijkbare dierenwelzijnstandaard. Indien de productie wordt verplaatst naar Polen of Roemenië is wellicht wel sprake van EU-regels, maar is het mogelijk dat daar niet onze standaarden worden gehaald”, aldus Dijksma.

Laatste reacties

  • agratax2

    Het doet er niet toe dat onze dierwelzijns eisen in een aner land iet orden gehaald. Wat van belang is voor onze dierenvrienden, dat >we het niet zien< en wat we niet zien is er niet. Hoe kinderlijk kun je denken als politica van de veganisten club.

  • pietjeeigenwijs

    Veganisten houden zich zelf graag voor de gek. kent u het boek Pflanzen fressen fleisch? De waarheid is pijnlijk. toch geloven mensen in sprookjes.

  • alco1

    Deze discussie voerden wij al jaren geleden, kun je nagaan hoever men daar in de kamer achter loopt. Zo begin je ook te begrijpen waarom actie groepen zo succesvol kunnen zijn.

Of registreer je om te kunnen reageren.