Home

Nieuws 6 reacties

Mestprijs daalt 1 euro per kuub door krapte

Doetinchem - De grote vraag naar mest en het vastzittende aanbod heeft ervoor gezorgd dat de prijs voor het ophalen van de mest in de afgelopen maand gemiddeld met 1 euro per kuub is gedaald.

Wat daarbij opvalt is dat er in Noord-Holland in sommige gebieden wordt betaald om de mest op te halen. De akkerbouwer betaalt in dat geval de kosten van transport, wegen, monsteren en het injecteren. Dit is iets wat in andere gebieden enige verwondering geeft. Maar toch moeten ook akkerbouwers in andere gebieden bijbetalen om de mest te laten brengen. Dit is omdat de mestdistributeur in die gevallen niet voldoende heeft aan de betaling van de veehouder voor het wegen en transporteren van de mest.

 

Voor meer informatie over de mestmarkt zie Boerderij nummer 29 die op 16 april verschijnt.

Laatste reacties

 • abtje

  Dat zal even wennen zijn, tijd voor de cultuuromslag.

 • vladeuze

  Wie had dat 3 jaar geleden kunnen denken, maar wel terecht, mest is een waardevolle grondstof en geen afval.

 • Hogeboom

  nou komt het weer waar het moet wezen.

 • Mels

  Waar is nou dat mest probleem,er wordt buiten de kippenmest,nog geen kilo varkens of rundveemest verwerkt enkel in (co)vergisters gestopt en het is gewoon alweer op,ik krijg niks toe dit jaar voor gebruik van varkensmest.

 • Mels

  Waar is nou dat mest probleem,er wordt buiten de kippenmest,nog geen kilo varkens of rundveemest verwerkt enkel in (co)vergisters gestopt en het is gewoon alweer op,ik krijg niks toe dit jaar voor gebruik van varkensmest.

 • tessemakergj

  die hele mestwet klop geen donder van , je ziet gewoon de bodem verschralen

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.