Home

Nieuws 5 reacties

Mesthandel Niels Lentjes failliet

Zutphen - De rechtbank in Zutphen sprak vanmorgen het faillissement uit van Mesthandel Niels Lentjes bv. Eigenaar Niels Lentjes was te laat bij de rechtbank en kon daardoor geen verweer voeren.

Loon- en transportbedrijf Antoon Toonen uit Odiliapeel (N.-Br.) en loonbedrijf Jeroen Schouten uit Gendt (Gld.) hebben met succes het faillissement aangevraagd van Mesthandel Niels Lentjes bv. De rechtbank Zutphen sprak vanmorgen om 10.43 uur het faillissement uit. Opmerkelijk is dat de eigenaar, de jonge mesthandelaar Niels Lentjes, te laat bij de rechtbank arriveerde. Dit zegt Judith Stam advocaat bij advocatenkantoor JagerKuiper in Hattem (Gld.). Zij woonde namens Toonen en Schouten de zaak bij. Lentjes kon daardoor geen verweer voeren. De mesthandelaar heeft nu 14 dagen de tijd om bezwaar te maken tegen de beslissing van de rechtbank.

Schouten is tevreden. “Ik ben blij en niet blij. Blij dat er eindelijk iets wordt gedaan om de wanpraktijken van Lentjes aan banden te leggen. Niet blij dat ik geen geld heb gekregen”, aldus Schouten. Toonen reageert in soortgelijke bewoordingen. “Leuk dat we gewonnen hebben, maar of we het geld beuren is een tweede. Ik verwacht geen geld te krijgen. Lentjes gaat gewoon door met mensen oplichten. Hopelijk weet iedereen nu hoe hij is”, aldus Toonen.

Of Lentjes bezwaar gaat maken is onduidelijk. Hij is onbereikbaar voor een reactie. Volgens Stam reageerde de jonge mesthandelaar rustig toen zij hem buiten de rechtbank vertelde dat zijn mesthandel failliet is verklaard. Als curator is mr. C.J. Diks van Dirkzwager Advocaten & Notarissen in Nijmegen aangewezen.

Toonen en Schouten hadden een faillissement aangevraagd omdat zij samen van Mesthandel Niels Lentjes bv nog 34.000 euro te goed hadden. Lentjes kwam een eerder vonnis en overeengekomen schikking niet na.

Uit de gegevens van de Kamer van Koophandel blijkt dat Niels Lentjes Holding bestaat uit drie bv’s, namelijk Landbouwbedrijf Niels Lentjes bv, Opslagen Niels Lentjes bv en de failliet verklaarde besloten vennootschap Mesthandel Niels Lentjes. De jonge mesthandelaar richtte oktober vorig jaar ook een nieuwe bv op, namelijk Agrarische Productenteelt- en handel de Betuwe.  Het gaat hier om een onderneming die zich richt op ‘het exploiteren van een landbouwbedrijf, waarin primaire productie van mais-, graan- en grasgewassen plaatsvindt’.

Laatste reacties

 • jordi 1455

  Waarom kan zon oplichter als Niels Lentjes nog op vrije voeten zijn, terwijl er duidelijk sprake is van oplichting en fraude? die Brabantse mesthandelaar die verdacht wordt van fraude zit wel vast. Dit bewijst dat de Nederlandse rechtspraak van geen kant klopt.

 • BoB de Bakker

  @jordi, vd Broek word vervold door de overheid en Lentjes 'nog' niet.

 • Venstra

  Die richt al gauw een nieuwen BV op nog voordat de ouwe al failliet verklaard is, ze kunnen beter de gehele holding en de persoon zelf failliet verklaren.

 • Venstra

  @jordi
  Je staat soms met de oren teklapperen met zo'n rechtsstaat, de grootste boeven gaan gewoon vrijuit.

 • Beerjunior

  Opknuppen dat jong....

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.