Home

Nieuws

Megafusie tussen Glencore en Xstrata rond

Londen - De fusie tussen grondstofhandelaar Glencore en mijnbouwbedrijf Xstrata is rond. De combinatie nam dinsdag de laatste horde met de toestemming van de Chinese overheid om de fusie van circa 30 miljard dollar (22,8 miljard euro) te voltooien.

Het Chinese ministerie van Handel publiceerde dinsdag de toestemming op de website. Als voorwaarde stelde de Chinese overheid dat het nieuwe bedrijf een kopermijn in Peru van de hand doet. Door de fusie ontstaat een bedrijf met een omzet van circa 250 miljard dollar per jaar. De onderneming wordt een van de grootste producenten van koper en zink ter wereld. Topman wordt de huidige bestuurder van Glencore, Ivan Glasenberg. De bestuursvoorzitter van Xstrata, Mick Davis, vertrekt. Hij krijgt 4,63 miljoen pond, 5,4 miljoen euro, mee.

Of registreer je om te kunnen reageren.