Home

Nieuws 3990 x bekeken 3 reacties

Lintje voor Henri van Asten

Helmond - Varkenshouder Henri van Asten in Helmond is vrijdag benoemd tot ridder in de orde van Oranje-Nassau. Hij krijgt de onderscheiding voor zijn verdiensten in de vernieuwing van de varkenshouderij. Van Asten heeft meerdere varkensbedrijven in Nederland en Duitsland.

Van Astens lintje is een van de 119 stuks die via het ministerie van Economische Zaken zijn uitgedeeld. Aan de andere kant van het agrarische spectrum heeft Jan Diek van Mansvelt uit Broek in Waterland een ridderorde gekregen. Hij is voortrekker op het gebied van biologisch-dynamische landbouw en mede-oprichter van het Louis Bolk Instituut en betrokken bij Wageningen UR en de Warmonderhof. Van Mansvelt is benoemd tot officier in de orde van Oranje-Nassau.

In Wageningen is ook prof. Pim Brascamp onderscheiden als ridder in de orde van Oranje-Nassau. Hij is hoogleraar fokkerij aan de WUR. Andere bekenden in de sector zijn Cees Oostrom, van het familiebedrijf in fruit- en groentenconserven Coroos Conserven BV te Kapelle, die is benoemd tot officier in de orde van Oranje-Nassau.

LLTB-bestuurder Huub Salden is benoemd tot ridder in de orde van Oranje-Nassau.

In totaal krijgen dit jaar 3.016 mensen ter gelegenheid van Koninginnedag een lintje. Omdat ze een verdienstelijke bijdrage hebben geleverd werden 15 personen gedecoreerd in de orde van de Nederlandse Leeuw. 3.001 mensen kregen een lintje in de orde van Oranje-Nassau.

Johan Oppewal / ANP

Laatste reacties

  • jordi 1455

    Ik wil Thiemes gezicht wel zien die zou vast niet blij zijn.

  • drientje

    Jordi, hoe bozer ze is, hoe knapper ze wordt.

  • Hoflindenoord

    Koninklijke waardering voor een ondernemend varkenshouder die door innovatie en goed management heeft bijgedragen aan gezond, lekker en betaalbaar varkensvlees.

Of registreer je om te kunnen reageren.