Home

Nieuws 1 reactie

Licht negatief bedrijfsresultaat De Valk Wekerom

Lunteren - Coöperatie De Valk Wekerom in Lunteren heeft over 2012 een licht negatief bedrijfsresultaat (voor belasting) geboekt van 28.000 euro.

De coöperatie heeft deze week de jaarresultaten gepresenteerd tijdens een ledenbijeenkomst in Meppel. De coöperatie doet dit jaar geen nabetaling. De Valk Wekerom boekte een omzetstijging van 16,5 procent en kwam uit op 93 miljoen euro. De stijging van de omzet is voor een deel bereikt door gestegen productie, maar ook door de hoge grondstofprijzen die met ongeveer 25 procent stegen in het afgelopen jaar.

De marge daalde van 11,3 procent naar 10,7 procent. Het bedrijf zette 267.000 ton voer af; 7,8 procent meer dan een jaar eerder. Het bedrijf zette 9 procent meer pluimveevoer en 3 procent meer rundveevoer. De afzet van varkensvoeders daalde met 0,9 procent. De afzet voor kleine diergroepen steeg met 27 procent.

"We hebben een scherpe koers gevaren, zoals van te voren ook aangekondigd", aldus directeur Bart Eggink. "We hebben gekoerst op de nullijn en er naar gestreefd om de voerprijzen laag te houden." Voor De Valk Wekerom was 2012 het jaar van investeren in de nieuwe fabriek in Meppel die het bedrijf een jaar eerder had gekocht. De fabriek is volledig geautomatiseerd en bevat een nieuwe walslijn. Ook zijn er mogelijkheden voor het blenden van vloeistoffen en halffabricaten. De Valk Wekerom kiest bewust voor groei op eigen kracht.

Eén reactie

  • probe14

    Begin van het eind!

Of registreer je om te kunnen reageren.