Home

Nieuws 760 x bekeken

LTO Noord Overijssel start waterproject in Vechtdal

Dalfsen - LTO Noord provincie Overijssel start met de afdelingen in Dalfsen, Hardenberg, Ommen en West-Overijssel het project 'Toekomstgericht boeren met bodem en water in het Vechtdal’. Doel van het project is om de landbouw in het Vechtdal te versterken.

Versterking van de landbouw moet bereikt worden door concrete bodem- en watermaatregelen te realiseren op agrarische bedrijven. In dit kader organiseert LTO Noord in juni een aantal bijeenkomsten voor agrarische ondernemers in het Vechtdal. “In dit project gaan we aan het werk met de ondernemers. Verschillende praktijksituaties worden zichtbaar”, vertelt Jan Jansen Holleboom, voorzitter LTO Noord afdeling Dalfsen. “Maatregelen gericht op kwaliteit en kwantiteit spelen in op de klimaatsveranderingen en verbetering van de waterkwaliteit. Het is erg belangrijk dat agrarische ondernemers zich hier in verdiepen.”

In juni organiseert LTO Noord enkele huiskamerbijeenkomsten, waarbij nader wordt bekeken wat voor watermaatregelen in de bedrijfsomgeving interessant kunnen zijn. Om de belangstelling hiervoor te inventariseren roept LTO Noord alle agrarische ondernemers in het Vechtdal, die aan de slag willen met de waterhuishouding op hun bedrijf, op om zich hiervoor aan te melden. Er wordt kennis gedeeld over waterbeheer, de bedrijfsvoering en maatregelen die duurzaam en inpasbaar zijn voor de ondernemer. Aanmelden kan tot 14 mei bij LTO Noord via info@projectenltonoord.nl .

Of registreer je om te kunnen reageren.