Home

Nieuws 6 reacties

Kamp: zelfregulering beste wapen tegen oneerlijke handelspraktijken

Den Haag – Oneerlijke handelspraktijken kunnen niet worden opgelost meer of strengere regelgeving. Dat schrijft minister Henk Kamp (Economische Zaken) in een brief aan de Tweede Kamer. Hij pleit daarom voor zelfregulering door het bedrijfsleven.

Rond de zomer wil hij beginnen met twee proefprojecten op dit gebied, waarvan één in de agrarische en voedingsmiddelensectoren. Hierover zijn LTO, CBL en FNLI met elkaar in gesprek. Voorbeelden van oneerlijke handelspraktijken zijn het eenzijdig oprekken van de betalingstermijnen, of minder betalen dan de oorspronkelijke prijs.

Laatste reacties

 • kleitokkers

  etalage politiek ?

 • aarthamstra1

  Met zijn eigen ABN AMRO bedoeld hij lekker een paar belasting neutrale kantoortjes runnen om de grote jongens een beetje te helpen om geen belasting te betalen . HOEVEEL BELASTING BETAALD RABO??? VION??? UNILEVER ??NUTRECO?? DE HEUS?? MC Donald ?? enz,enz, Nee het is beter de hard werkende boer aan te pakken
  Die heeft geen tijd om te protesteren die wil/moet werken.

 • l coumans

  ja die henk is me er eentje

 • trekker123

  Hij zou twee jaar geleden toch ook de werkloze Nederlanders in Zundert in de aardbeien en de asperges aan het werk gaan zetten? Henk kan je precies vertellen hoe je wat voor elkaar krijgt. Kon wel een politicus zijn.

 • melkboertje

  miezerig mannetje, met een dikke plaat voor z,n kop.

 • arib

  Beste Henk, Jouw partij, de VVD en de PvdA hebben samen voor een beleid gekozen waar jij én het agrarisch bedrijfsleven niet mee verder komt. Je gaat aan de SER vragen om oplossingen te vinden om dat je ongelukkige besluiten moest nemen. En nu kom je met oplossingen waar de agrarische wereld niet op zit te wachten. Waarom vraag je de 2eK niet hoe het verder moet ?

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.