Home

Nieuws 1426 x bekeken 7 reacties

Kamp: familiebedrijven zijn innovatiever

Utrecht - Familiebedrijven zijn gezonder, innovatiever en gaan minder snel failliet. Dat blijkt uit een studie van onder andere ING en MKB Nederland.

"Het beeld dat familiebedrijven saaie en conservatief zijn, klopt niet", aldus minister Henk Kamp (Economische Zaken). "Dankzij hun solide financiering kunnen ze tegen een stootje en zijn ze innovatiever dan andere bedrijven", vindt de minister.

Laatste reacties

 • agratax2

  Kamp gaf als verklaring dat Beursgenoteerde bedrijven steeds weer moeten presteren om de aandelen te laten stijgen in waarde. Beleggers eisen dit min of meer en daardoor komt het lange termijn denken in de knel. Deze bedrijven zoeken de verbetering liever in overname (omzet vergroting) dan in innovatie (kost geld).
  Hier komt nog bij de familiebedrijven geen bonus cultuur (korte termijn) kennen en alleen maar de drang tot overleven hebben (lange termijn).

 • Mels

  En wat stoot ING het liefst af???De solide agrarische familiebedrijven,ja ja wat een slim volk.......Als ze nou de risicovolle megalomane ondernemingen eens onder de loep zouden leggen maar nee de aandeelhouders wensen niet op de vingers getikt te worden,als je nou de beurs eens een maand dicht gooit en dan bekijkt of de wereld nog wel doordraait zal direct het juiste perspectief boven komen.

 • jordi 1455

  Als kamp echt voor onze sector op wil komen dan moet hij de pvdd en wd de bek snoeren voor altijd.

 • agratax2

  jordi1455. Kamp heeft het hier over alle vormen van familie bedrijven zoals Jumbo, Van der Valk, VDL etc. Als hij de familie bedrijven wil versterken zal hij de banken moeten overhalen / dwingen om via kredieten deze MKB kans te geven om uit te breiden en te vernieuwen.

 • drientje

  Nee Jordi 1455, hij moet bankjongens per direct ontslaan en op het bestaansminimum zetten. Die gaan nog steeds voor de risicovolle lening van de beursgenoteerde bedrijven. Als een MKB-er of een agrarisch bedrijf komt om
  een lening van minder dan 5 ton geven ze simpelweg niet thuis. Daar kan in hun
  beleving te weinig 'marge' op gemaakt worden. En dat is nou precies waar politici werk van moeten maken. Dit gebeurt natuurlijk niet, een politicus denk ook aan zijn toekomst, dat wellicht een geweldig commisariaat kan worden

 • abtje

  En omdat ze niet zo snel failliet gaan kunnen ze met de bezuinigingsrondes rustig deze bedrijven extra naaien. Want dat zal de bedoeling wel weer zijn.

 • info104

  Wat een wonder dat zelfs Kamp dat op deze leeftijd nog snapt, Ned is door alleen familiebedrijven opgebouwt, nu zien wat zijn inzet word voor onze bedrijven , het zal wel weer op niets uitlopen zolang de banken aan het infuus van de overheid liggen.

Laad alle reacties (3)

Of registreer je om te kunnen reageren.