Home

Nieuws 3339 x bekeken 9 reacties

Kamer wil verpachting in plaats van verkoop gronden Staatsbosbeheer

Den Haag - De Tweede Kamer wil dat staatssecretaris Sharon Dijksma (landbouw) de mogelijkheden tot het verpachten van gronden van Staatsbosbeheer onderzoekt. Dit zou verkoop overbodig kunnen maken.

Staatsbosbeheer moet tot 2017 100 miljoen euro overmaken aan het kabinet. De organisatie is van plan hiertoe natuurgronden te verkopen, maar veel partijen hebben daar moeite mee. De Partij voor de Dieren vreest bovendien dat de verkochte kavels door boeren worden gebruikt om te voldoen aan de vergroeningseisen onder het nieuwe Gemeenschappelijk Landbouwbeleid.

Laatste reacties

 • Elevage

  zo erg is het toch niet mevr tieme als er vergroent wordt....................

 • gijsbert

  aan de ene kant worden zgn. ruimte voor de riviergronden aangekocht, onteigend en doorgeleverd aan staatsbosbeheer, waarna het beheer door agrariërs moet gebeuren, terwijl andere natuurgebieden verkocht moeten worden. als betreffende rvr.gronden in eigendom behouden willen blijven met natuurbeheer volgens sbb.norm en vergoeding, dan wordt alles op alles gezet om de gronden te onteigenen. meten met twee maten in plaats van vergroening.....

 • agratax2

  De uitspraak mevr. Thieme maakt duidelijk waar kamer besluiten op worden genomen niet op ratio maar op ANGST voor het onbekende.

 • joannes

  De uitspraak van Mevr Thieme duidt op haar strategie: geef boeren geen milimeter ruimte en ze verdwijnen met de vergroeningseisen! @agratax1. Het past niet in haar straatje boeren de gelegenheid te geven met meer ruimte wat zuurstof te geven bij de vergroeningseisen. Het is gewoon een doortrapte Politieka die met Om- en Misleiding haar doelen wil bereiken: commercieel dieren houden het land uit!

 • gjh

  juist joannes dat is haar achterbakse manier van handelen

 • wmeulemanjr1

  partij voor de dieren wil van de dieren af??

 • trekker123

  Stel je voor dat een boer een bedrijf zou krijgen dat voldoet aan de regels. Kun je hem weer niet dwingen om te stoppen...

 • Marco22

  Thieme HAAT boeren. Allemaal.

 • Henk j

  Thieme eet niet van de boeren ze haalt het uit de winkel en heeft geen boeren nodig

Laad alle reacties (5)

Of registreer je om te kunnen reageren.